Lækagesporing af vand- og varmerør

Lækagesporing bliver brugt, når der er mistanke om et utæt vand- eller varmerør.

Utætte vandrør er et kæmpe problem for mange danskere, da denne komplikation kan skabe tårnhøje vandregninger måned efter måned, samt unødigt spild af vand. Lækager på rørene kan på sigt forårsage langvarige skader, som kan blive meget dyre at reparere. Hvad enten det er i erhvervs eller privat henseende, er det derfor vigtigt at søge professionel hjælp hvis der er den mindste mistanke om lækage.

 

Hvordan ved man om der er lækage?

Skader på vandrør og varmerør kan opstå på grund af ældning, frost, eller forkert konstruktion og kan som sagt blive en dyr fornøjelse hvis ikke det bliver opdaget i tide. Derfor er det vigtigt at holde øje med sine vand- og varmerør. Der er forskellige tegn på utætheder som du kan holde øje med:

  • Vandmåleren står ikke helt stille, når der ikke er forbrug
  • Større fugtophobninger af fugt i trækonstruktioner
  • Fugtpletter på loftet af underliggende etager
  • En pludselig forøget vandregning
  • På varmeanlæg kan en lækage opdages, hvis man skal fylde vand på anlægget for ofte
  • Sivende vand, eller muligvis svamp eller råd, fra samlinger på rør og radiatorer
  • Drypper det fra varmtvandsbeholderen eller sikkerhedsventiler på dit varmeanlæg?

 

Generelt er det en rigtig god ide at holde øje med sit forbrug af vand. Derimod kan det godt være lidt mere vanskeligt at gennemgå sit varmeanlæg. Så hvis der er mistanker om utætheder på dine vand- eller varmerør, bør en fagmand kontaktes, som kan hjælpe med at foretage en lækagesporing på rørene – læs mere her

Ved lækagesporing af varmerør, bliver den termografiske teknologi som oftest brugt.

 

Mistanke om rørskade?

Hvis du har den mindste mistanke om utætheder på vandrør eller varmerør på din grund, bør du straks kontakte professionelle, som hurtigt og effektivt kan spotte lækagen, hvis der er en. Kurt Andersen Thermografi er specialiseret inden for området.

Virksomheden ligger i Rødovre, hvilket giver dem mulighed for at nå ud til byer som København, Gentofte og resten af Sjælland.

Få foretaget en lækagesporing af din grund eller bolig, og undgå lidt for høje vandregninger og eventuel spredning af fugt i din bolig. På længere sigt, kan det gavne både din pengepung, men også miljøet.