Sådan vælger du den rigtige foredragsholder

Et foredrag føles spildt, hvis ikke det var den rigtige foredragsholder, der blev valgt til jobbet. Der findes mange forskellige foredragsholdere og mange forskellige måde at holde et foredrag på. Det handler derfor om at danne sig et overblik over, det foredrag man ønsker at afholde, og derfor kommer her et par ting, der er værd at overveje i den proces.

 

Mission

Overvej hvad du gerne vil have ud af foredraget. Hvilken målgruppe skal lytte til foredraget? Hvad skal de gå derfra med? Og så videre. Dette er alfa omega for at kunne finde den foredragsholder, der passer bedst til netop det foredrag, du ønsker at afholde.

Relevans

Det siger næsten sig selv, men sørg for at foredragsholderen er relevant for det emne personen taler om, og det du ønsker at få ud af foredraget. Forventningsafstem med foredragsholderen, om dine forventninger til hvad foredraget skal give og omhandle, med hvad han/hun faktisk forklarer om. Dette gør både oplevelsen for foredragsholderen, de der lytter og dig selv meget bedre.

 

Pålidelighed

En foredragsholder der fortæller om, hvordan man undgår stressede medarbejdere, som selv netop er gået ned med stress holder ikke. Sørg for at foredragsholderen kender til sit stof, kan stå inde for det han/hun fortæller om, og derved er pålidelig.

 

Research

Undersøg markedet. Søg på nettet, ring rundt eller spørg kollegaer. På den måde får du et bedre indblik i, hvem der holder hvilke foredrag, og hvem der fungerer godt. Eksempelvis er Torben Wiese valgt til Danmarks anden mest motiverende foredragsholder. Du kan læse mere om Torben og hans foredrag samt booke ham på https://habitmanager.com/foredragsholder/.

 

Foredragets format

Fungerer det bedst med et foredrag hvor foredragsholderen blot holder sit oplæg uden nogen interaktion fra publikum? Vil det fungere bedre hvis publikum kan stille spørgsmål løbende, og åbne op for en diskussion? Eller vil det være bedst, hvis der til sidst kommer en Q&A session, som samler alle spørgsmål og diskussioner? Disse overvejelser er vigtige at gøre sig, da det har betydning for valg af foredragsholder, måske ønsker én kun at gøre det på en bestemt måde, mens en anden er mere fleksibel. Dette fører igen tilbage til punktet med at forventningsafstemme.