Nye elinstallationer eller blot renovering af de gamle

Står du overfor en større ombygning eller renovering i dit hjem, så er der rigtig mange ting, som du skal tage højde for og overveje grundigt inden, du går i gang med projektet. Du skal blandt andet overveje, om der skal laves nye elinstallationer eller om de eksisterende skal renoveres og fornyes. Det er ofte et overset område, men det har en væsentlig betydning. Det er sjældent pænt med gamle slidte kontakter i et splinternyt køkken for eksempel. Skal du have nyt køkken, vil det ofte også være nødvendigt at flytte stikkontakter samt installationer til hårde hvidevarer. Hos Midtjysk El kan du nemt finde en elektriker i Herning med erfaring og ekspertise.

Øg sikkerheden i hjemmet
Der er fordele og ulemper forbundet med beholde de gamle installationer og blot renovere dem. Det kan blive meget omfattende at udskifte og forny gamle elinstallationer, især hvis du bor i et ældre hus. Der er dog en væsentlig god grund til at lave en udskiftning, og det handler om i høj grad om sikkerhed! Du kan øge sikkerheden i dit hjem markant ved at skifte til en nyere type installation, da ældre elinstallationer er langt mindre sikre i forhold til de nye, der er kommet på markedet. Der er i dag kommet strenge krav til sikkerhed og et krav om beskyttelsesleder og jording. Bag overfladen kan gamle installationer gemme på lidt af hvert, og udgøre en stor brandrisiko. Derfor er det altid en god ide at få dem gennemgået og tjekke efter, når du alligevel er i gang med ombygning eller renovering.

Søg hjælp ved en fagmand
En anden måde at øge sikkerheden på, er ved at rådføre dig med en fagmand på området. Spørg en kompetent elektriker til råds om mulighederne. Vælger du at udskifte dine elinstallationer til nye, skal du under alle omstændigheder have fat i en autoriseret elinstallatør. Du må ifølge loven ikke selv montere nye stikkontakter, ændre på faste installationer eller lave ændringer i selve el-tavlen. Du må til gengæld gerne selv udskifte eksisterende stikkontakter og opsætte lamper, samt montere lampefatninger og stik på ledninger.

Prisen kan variere alt efter, hvor kompliceret projektet er, og om du har specielle ønsker.
Når du alligevel er i gang med en renovering eller udskiftning af dine elinstallation, kan du med fordel gøre dit hjem intelligent! Med intelligent styring kan du spare både tid og energi. Du kan via en smartphone styre alt fra lys, varme og ventilation til et alarmsystem. Det er en form for energioptimering, som giver dig et langt bedre overblik over dit elforbrug.

Få glæde af energioptimeringer
Det er slet ikke nogen dårlig idé at tænke på energioptimering, når du er i gang med renovering. Du kan forbedre værdien af dit hus ved at forbedre dens energimærkning, og du kan også se frem til en årlig besparelse på dit forbrug. Står du overfor at skulle sælge huset er det også en fordel, at du har skiftet installationerne eller renoveret de gamle, så de lever op til lovkravene. Ved hussalg er det påkrævet, at der laves et el-eftersyn af alle husets el-installationer.