Optimer dit landbrug med de rette maskiner

At være landmand er hverken nemt eller billigt. Det kræver både kræfter, hjerne og kapital, og det kan være svært at finde de bedste og mest optimale måder at føre landbruget på. Der findes også mange forskellige slags landbrug, og derfor er det forskelligt, hvilket maskiner der er behov for. Høster du, har du måske både brug for en halm- og græssnitter, en gødningsspreder og en mejetærsker. Dog er det vigtigt, at du vælger maskiner, som passer til dit landbrug. For at finde den rette maskine, er det derfor vigtigt at se på funktioner som kapacitet, indstillingsmuligheder og ekstrafunktioner.

Valg af græs- og halmsnitter

Arbejde med halmsnitning og græssnitning forudsætter, at du har den rette maskine til det, du skal bruge produktet til. Ønsker du at høste halm og snitte det, for at bruge det til biobrændsel, har du brug for en maskine, som kan klare et grovere snit. Hvis du i stedet vil snitte halm til sengebåsestrøelse til dyr, har du måske i højere grad brug for en maskine, som kan finsnitte halmen. Der findes mange forskellige maskiner med forskellige kapaciteter. En af disse er en Haybuster, som har stor kapacitet, som støver meget lidt, og som også kan bruges til korn, hestebønner og majs.

Valg af gødningsspreder

Også når det kommer til spredning af gødning, er det vigtigt at have en maskine, som passer til det, du skal bruge den til. Har du et stort areal, som skal gødes, er det eksempelvis vigtigt med en stor kapacitet. Derudover er det vigtigt, at du indstiller maskinen korrekt, hvis du skal have mest muligt ud af den. For de fleste maskiner er det hurtigt og nemt at indstille dem så længe fabrikantens vejledninger følges. Skal du sprede på store arealer, er der desuden nogle funktioner, som er gode at have. Dette gælder eksempelvis automatisk overvågning, så der kompenseres for vindforhold.

Valg af mejetærsker

En mejetærsker er en uundgåelig maskine for store landbrug. Den sørger for at høste kornet og skille kernerne og frøene fra, så hele processen med at høste bliver hurtigere. Når du skal se på en mejetærsker, er det først og fremmest vigtigt at vælge et passende skærebord. Skærebord fås i op til 50 fod, men det er ikke kun størrelsen, der er vigtig. Typen, du skal bruge, afhænger nemlig af hvilken type plante, du skal høste.