Overblik over tidens mest konkurrenceprægede brancher

Drømmer du om at starte egen virksomhed – og få succes? I så fald kan du drage nytte af at vide, hvilke brancher der er de mest konkurrenceprægede. Du skal ikke nødvendigvis holde dig fra disse brancher, men du bør om ikke andet forberede dig på, hvad du går ind til. Vejen til succes kan nemlig være rigtig lang, hvis man tager kampen op mod de mange kapitalstærke virksomheder med mange års brancheerfaring.

A-kasser og fagforeninger

 

Rent privat har du nok erfaret, at der findes rigtig mange forskellige a-kasser og fagforeninger på det danske marked. Disse virksomheder befinder sig i en hård branche, hvor kun de stærkeste overlever. Det Faglige Hus er en af de virksomheder, som har klaret sig eksemplarisk trods massiv konkurrence. En af deres forcer er, at de har et indgående kendskab til deres medlemmer og i øvrigt tilbyder landets billigste pris på a-kasse og fagforening. Netop det lave kontingent har lokket mange danskere til.

 

Det er desværre ikke så lige til at starte egen a-kasse eller fagforening. Der skal nemlig indhentes en lang række tilladelser, ligesom man forpligter sig til at sætte sig ind i en verden af juridiske aspekter. Ergo skal man ikke gå ind i denne branche, hvis man ikke er villig til at lægge en stor indsats, både tidsmæssigt og økonomisk.

Rejser og oplevelser

 

Vi danskere bruger flere penge end nogensinde før på rejser og oplevelser, jovist, men der er også et meget stort udbud. For blot fem år siden var det mere eller mindre unikt at udbyde afbudsrejser – i dag er det næsten lige så almindeligt som at sælge mælk. Googler du for eksempel tyrkiet afbudsrejser, vil du erfare, at der er rigtig mange om buddet, hvorfor det ikke er let at kapre kunder i denne branche.

 

Foruden rejser er der rift om oplevelser, herunder gokart, paintball, ølsmagning, helikopterflyvning m.v. Disse oplevelser gives ofte i forbindelse med fødselsdage og jubilæer – i form af oplevelsesgaver. Markedet for oplevelsesgaver er kæmpe stort, men man kommer bestemt ikke sovende til succes.

Lån

 

Det er næppe gået din næse forbi, at der bliver optaget rigtig mange lån, især forbrugslån og kviklån, herhjemme. Dette frister dig måske til at starte dit eget låneselskab, men er det nu også en god idé? For at starte et låneselskab skal man have en vis kapital og desuden have et komplet overblik over lovgivningen i branchen. Man kan nemlig hurtigt komme galt afsted, hvis man overtræder loven omkring lån og finansiering. En baggrund som jurist e.l. vil helt sikkert gøre det en smule lettere, men det er ikke et decideret krav.

 

Vælger du at starte et låneselskab, så bør du sætte dig ind i, hvad låntagerne vil have. Jo bedre forståelse du har for låntagerne, desto bedre kan du tilpasse dit låneprodukt. Du skal under alle omstændigheder forsøge at skille dig ud, så du ikke bare ender med at blive en i mængden. Lånebranchen er formentlig den hårdeste branche overhovedet.