Projekt vinterhygge i boligen

Når temperaturerne er faldet, og mørket lægger sig hurtigere over landet i vintermånederne, så giver dette trang til at kunne hygge derhjemme i varmen, måske foran en varm pejs. Efterårs- og vinterstemningen rammer netop din bolig, hvilket giver dig en lyst til at frembringe denne stemning i dit hjem.

 

Kølige toner og skab kontraster

For at skabe vinterhygge i dit hjem, så indret med kølige toner, altså kolde toner. Kolde toner er bl.a. hvid, grå, mørkeblå og mørke træfarver. Ved at du indretter med disse farver, passer det ind vejret udenfor. Måske kan det være en oplagt mulighed at få skiftet dit møbelstof, som er på din lænestol – Find Møbelstof til alle dine efterårs- og vinterprojekter.

Sæt forskellige kontraster op mod hinanden. Det vil sige tænk materialer. Det er en god ide at sætte forskellige materialer sammen, da du på denne måde danner et andet udtryk, som viser varme. Hvis du i forvejen ikke har plaider liggende rundt omkring i dit hjem, så kan du skaffe dig disse. Det skaber en hyggelig stemning samtidig med, at tæpperne kan være i vores kølige toner.

 

Levende lys og varme tæpper

For at skabe den ultimativt hyggelige stue, kan du med små nips ting og levende lys skabe en hyggelig stemning. Levende lys i de mørke måneder er med til at skabe noget ekstra, da det i disse måneder, du specielt kan se, når du har tændt for stearinlysene. Belysningen fra lamper, som du har hængende i loftet spiller desuden også ind. Så sørg for at placere dit yndlingsinteriør i nærheden af belysningen. Det kan være, at du har gemt noget interiør væk, som du har lyst til at sætte frem igen. Måske kan det være, at du engang har fået en hjemmelavet ting i gave af dine børn eller af din nevø. Tingen kan du stille frem, for på den måde viser du, at du er glad for den samtidig med, at det gør rummet mere personligt.

Udover at have fokus på belysning og tænde levende lys, er det oplagt at finde de varmere plaider frem. Læg et over sofaen, da dette er med til at skabe en hyggelig og afslappet atmosfære, hvor du får lyst til at sætte dig med din varme plaid omkring dig med en varm kop kaffe. Nyd eventuelt en god bog eller betragt din hyggelige stue med nogen fornyede møbler med nyt møbelstof.