Så effektivt kan vand være ved rengøring

Går man en tur i supermarkedets afdeling for rengøringsmidler, vil man møde et væld af forskellige produkter, som alle lover at være mere effektive end de andre. Disse rengøringsmidler er ofte fyldt med kemikalier og stærke stoffer, og selvom flere og flere produkter bliver både svane- og miljømærket, så de ikke er så hårde mod huden, og så de tager hensyn mod miljøet, kan vi faktisk komme rigtig langt ved blot at bruge vand. Læs med her og bliv klogere på vandets egenskaber i forhold til rengøring.

 

Vand optager skidt og snavs

Når vi tager en våd klud og kører over en overflade, vil vi opleve, at snavset forsvinder fra overfladen. Hvordan kan det være? Jo, det er fordi at vandet i kluden optager snavset, eller sagt på en anden måde så indkapsler vandet skidtet, så der nu er vand omkring det. Skidtet vil forsvinde fra kluden, når vi igen skyller den op i vand, men det vil være væk fra den overflade, vi lige har tørret af. Optagningen af skidt afhænger dog af, hvilken type skidt, der er tale om – olie vil for eksempel kræve en anelse sæbe for at blive opløst, da olie er et upolært stof, som altså ikke bliver optaget af det polære vand.

 

Vand med tryk på er effektivt

En anden effektiv måde at bruge vand til rengøring er gennem et højtryksanlæg. Ved at bruge en højtryksrenser til rengøring af eksempelvis fliser, mure og tage, vil det høje tryk fra maskinen hjælpe vandet med at spule snavs og skidt – og endda alger – væk fra overfladen. Bor du i Aarhus, og trænger din terrasse, dit tag eller måske din skorsten til en ordentlig omgang rengøring? Benyt vandteknik, og dit snavs vil forsvinde som dug for solen med hjælp fra professionelle fra Djursland.