Sådan beskytter du dig mod brand under høsten

Når tiden kommer til, at høsten skal i hus, så er der ikke noget, der er værre end brand. Det kan blive meget dyrt, hvis ilden æder ens høst eller maskine. Derfor er der herunder samlet en række råd til, hvordan man kan mindske chancen for brand og dermed få hjælp til høsten – Læs mere her

Undgå brand

Punktslukning
En anden måde at gardere sig imod brand er ved at sikre sig, at der er monteret punktslukningsanlæg på høstmaskinerne. Et punktslukningsanlæg fungerer på den måde, at der monteres en detektorslange forskellige steder på maskinen, såsom motorrummet. Hvis der opstår brand, vil slangen smelte, hvilket aktiverer slukningsanlægget, og føreren af høstmaskinen advares.

Høstmaskinen i laden
Der er mange, som vælger at parkerer høstmaskinerne i laden, hvor der også opbevares hø og halm. Dette er brandfarligt og det kan blive en dyr fejl, hvis der opstår brand, da du både vil miste høsten, laden og maskinerne til brandens flammer.  

Rengøring
Under høstperioden er landmændene meget pressede, men det er vigtigt, at man husker at rengøre høstmaskinerne hver dag. Først og fremmest fordi man hurtigere kan opdage fejl på maskinerne. Derudover så kan man mindske chancerne for brandfare, da der er risiko for, at maskinerne kan blive stoppet til med halm eller andre rester, og dette kan være skadeligt for maskinerne, da de derved ikke har mulighed for at komme af med varmen.

Sommerens tørke gik ud over høsten

For mange landmænd har sommerens tørke været med til at skade deres høst, men den har også været med til at øge risikoen for brand. Foruden dette så har tørken også gjort, at høsten skal ske hurtigere. Derfor er der nogle landmænd, som har brug for hjælp under høstperioden. En af de former for hjælp, som landmændene kan søge til, er en maskinstation, som bl.a. findes i Grindsted, men de kører også gerne til omregnen såsom Give og Hejnsvig, for at hjælpe med høstarbejdet.