Derfor skal projektet styres korrekt

Projekter har altid eksisteret i en vis grad, men forståelsen og eksekveringen har ændret sig meget i løbet af årene. Projektstyring er ligesom så mange andre fagligheder en kunst som er vigtig at kunne mestre. En ting er at være fagligt dygtig indenfor sit fagområde, men en anden ting er at kunne samarbejde med andre på tværs af afdelinger for at få et projekt til at hænge sammen. Dette lyder måske ikke så besværligt, da samtlige individer på projektet er eksperter indenfor hver deres felt, så kan det ofte blive en meget stor udfordring. Det er netop derfor, det er alpha omega at styres korrekt.

Et projekt er en dynamisk proces

Som nævnt herover så består en projektgruppe af ansatte fra forskellige afdelinger i samme eller forskellige virksomheder. Nogen kender måske hinanden godt og har måske arbejdet sammen før, imens andre måske kommer fra en samarbejdsvirksomhed og udelukkende er hentet ind som konsulent på dette projekt. Dette er med til at gøre projektet til en dynamisk proces, hvor der bliver generet så meget forskellig data af forskellige mennesker på tværs af hinanden. Dette kan være meget uoverskueligt, og det kan derfor være en fordel at benytte sig af et projektstyringsværktøj. Find jeres projektstyringsværktøj her.  

Essentielt for virksomhedens udvikling

Virksomheder er afhængige af projekter for at kunne blive ved med at udvikle sig. Projektgrupper kan få mange forskellige opgaver, men uanset hvad de går ud på, så har de en værdi for virksomheden. Der bliver altså gjort en investering i disse projekter. Så hvis projektet ikke styres og fuldføres ordentligt, vil virksomheden blot lide et økonomisk tab fremfor vækst.

For fremtidige projekters skyld

Langt de fleste projekter bliver baseret på tidligere lignende projekter. Det er fx på baggrund af tidligere projekter at virksomheden vurderer tidsrammen, de økonomiske midler, antallet af ansatte osv. Det er desuden logisk at man ikke kan lade sig inspirere af et dårligt eksekveret projekt. Så et dårligt styret projekt har heller ingen værdi for senere projekter.

Projektlederen har ansvaret

I langt de fleste projektgrupper er det vigtigt at have et synligt hierarki. Dette er tilfældet, da struktur og kommandoveje er to vigtige begreber som i praksis hjælper projektet hurtigt på vej. I toppen af hierarkiet har man projektlederen som står for at tage beslutningerne og give alle de andre opgaver. Det er derfor også ham som står med det største ansvar, og hvis projektet fejler, er det først og fremmest hans skyld. Projektstyringsværktøjet er derfor også lederens bedste ven, da det kan hjælper ham med at gøre alt overskueligt.