Sådan får man det bedste ud af kontoret

Mange hundrede tusinde danskere tager hver dag på arbejde på et kontor, hvor de fleste af dem sidder 8 timer i døgnet. Det er derfor utroligt vigtigt, at kontoret er et behageligt sted at befinde sig, uanset om der er tale om privatkontorer eller et åbne kontormiljøer hvor der er plads til mange ansatte. Hvis et kontor ikke er indrettet rigtigt med gode møbler og flotte omgivelser, så kan det mindske de ansattes arbejdsmoral. Der er flere ting, som man skal sørge for er i orden, inden man kan være sikker på at få et godt arbejdsmiljø, hvor samtlige ansatte er tilfredse. Herunder kommer der 3 bud på, hvad man kan gøre for at skabe et godt kontormiljø.

Gode møbler

Når man arbejder på et kontor, så er det de færreste som ikke sidder ned det meste af dagen. Langt de fleste funktionærer sidder i en kontorstol ved et kontorbord foran en computer hele dagen. Det er derfor utroligt vigtigt, at både kontorstolen og kontorbordet er i højeste kvalitet. Stolen skal være behagelig og skal støtte kroppen, så man ikke får dårlig holdning af at sidde i den. Bordet skal have den perfekte størrelse og være i den rigtige højde, så man kan sidde med ret ryg og arbejde. Hvis man ønsker at stå op og arbejde i et stykke tid, kan det være en idé at investere i hæve/sænkeborde – Læs mere klik her

Støjdæmpende indgreb

Når man arbejder på et åbent kontor med mange ansatte, så kan man ikke undgå, at der kommer til at være støjende. Denne støj kan dog fjerne fokus fra arbejdet, og de ansattes arbejdsmoral vil blive mindre. Det kan derfor være en idé at få lagt gulvtæppe i stedet for trægulv, da et gulvtæppe ikke larmer så meget. Ellers kan man installere stillerum, hvor de ansatte kan arbejde en times tid af gangen, når de har fået nok af larmen. De ansatte skal også have mulighed for at benytte hovedtelefoner en gang imellem, så de kan skifte støjen fra kontoret ud med deres egen musik.

Flotte omgivelser

For at opretholde et godt humør, bliver man nødt til at stimulere alle sine sanser, hvilket også gælder synet. Dette sker dog ikke, hvis man blot sidder og kigger på en computerskærm og et gråt kedeligt lokale hele dagen. Men hvis kontoret derimod er flot designet og indrettet med planter, flotte møbler og andre kreative løsninger, vil det være nemmere at opretholde en positiv attitude.