Sådan sikrer du din virksomhed mod skader og uheld

Hvis du kører en virksomhed, eller står højt i hierarkiet i en, går du nok ofte og beder om, at der ikke opstår nogle former for skader i virksomheden. For visse skader kan betyde en lang række logistiske problemer, der kan komme til at tage lang tid at få styr på. Og som magthavende vil man egentlig helst bare have, virksomheden kører flydende og upåklagelig. Dog er det usandsynligt, at der aldrig vil ske skader. Uheld sker – også lige meget, hvor meget du måtte gøre for at undgå det. Dette betyder dog ikke, du helt skal undgå at helgardere virksomheden. Det kan være du undgå de større skader. Skaderne er der mange af, de kommer i enhver størrelse og seriøsitet. Der er heldigvis også mange måder at sikre sig imod skaderne.

Eksempler på sikringer mod skader

Herunder er en række eksempler på tiltag, du kan tage for at undgå diverse forskellige typer af skader, eller hvad du skal gøre, hvis skaden desværre opstår alligevel:

  • Du bør have opdateret al VVS-relaterede dele af arbejdspladsen. Dermed opstår du problemer i VVS-sfæren, og arbejdspladsen ses som renlig og indbydende for potentielle kollegaer. Hvis der opstår et VVS-problem, bør det fikses med det samme – du kan finde en lokal VVS’er her.
  • Opsæt forsikringer mod de vigtigste og mest skrøbelige dele af virksomheden. Hvis du har råd, så også gerne forsikre hele virksomhedens andele. Des større virksomheden er, des større er risikoen også for at der kan ske et uheld el.lign. et eller andet sted.
  • Vurder hvilke problemer eller fremtidige uheld, der er sandsynlige for virksomheden og ager herefter på disse muligheder. Hvis f.eks. virksomheden ligger et regnfuldt sted og i et lavtliggende område, bør du klargøre på vandskader.
  • Hvis din virksomhed skal handle eller samarbejde med andre virksomheder, bør du lave ordentlig research på den anden og kun arbejde med virksomheder, du kan stole på. Undgå dermed følgeskader, hvis den anden virksomhed laver noget dumt eller skaber et problem.
  • Oplær dine medarbejdere godt. Hvis medarbejderne er indforståede med diverse risici og sikkerhedsforanstaltninger på arbejdspladsen, er der mindre sandsynlighed for problemer.

Hav overblikket som overordnet

”Alle vil herren være, ingen vil sækken bære”, står der et sted på Christiansborg. Som overordnet i virksomheden skal du modbevise dette, og hvis der opstår problemer eller uheld, er det din pligt som ”herre” at bære ansvaret.