Skal du bygge nyt hus?

6 ting du bør være særligt opmærksom på

Mange, der skal bygge hus for første gang, kender til, at det kan være svært at vide, hvor man skal starte. Når man sidder ved tegnebordet og tænker over, hvordan huset skal være, føles det som et evighedsprojekt, og den dag, man får udleveret nøglen til det færdigbyggede hus, virker meget, meget langt væk i fremtiden. Her er 6 ting, du skal huske at have med i overvejelserne, når du skal til at bygge dit nye hus.

Beliggenhed

Før man går i gang med at tegne huset, skal man selvfølgelig lige finde den helt rigtige grund at bygge på. Her er det især vigtigt at tænke på beliggenhed. Vælg et sted, der ligger tæt på jeres arbejdspladser og på børnenes skoler. Hvis dette ikke er muligt, så sørg i det mindste for at der er god adgang til offentlig transport, så det er let at komme frem og tilbage, og så man ikke er afhængig af en bil. Når det er sagt, så er det selvfølgelig allervigtigst, at I kan lide at bo der, hvor I vælger at bosætte jer.

Typehus eller arkitekttegnet?

Når man skal bygge sit første hus, er det typisk at vælge et typehus, så man undgår at skulle tage stilling til alt, men kun skal justere lidt på detaljerne. Har man god tålmodighed og sans for detaljer, kan det være en fordel at vælge et arkitekttegnet hus. Her vil du være sikker på, at du får lige præcis det hus, du drømmer om. Alting vil ned til mindste detalje være tilpasset til din smag og dine behov, så er man villig til at betale prisen for det, og har lyst til at bruge lang tid på at lave plantegningerne, er det en rigtig god løsning.

Det er vigtigt at have fremtiden med i tankerne og tænke langsigtet, når man tegner sit hus. Det kan være svært, men prøv at forestil dig hvordan familiens liv vil se ud om 10 eller 20 år. Børnene bliver store og får andre behov, end når de er små, og de flytter på et tidspunkt hjemmefra, og hvad så med alt den ekstra plads? I bliver også ældre, og der er der også nogle ting, der er mere praktiske end andre.

Valg af byggefirma

Når det kommer til valg af byggefirma, kan det være en ren jungle. Start med at finde nogle potentielt gode kandidater til opgaven og begynd så at læse en masse anmeldelser. På nettet findes der helt klart en masse anmeldelser skrevet af tidligere kunder hos firmaet, så det er en god idé at begynde med at læse dem. Det er også en god idé at vælge et byggefirma, som har erfaring med at bygge den type af hus, I ønsker jer.

Få rådgivning

En god idé er at få rådgivning. Det kan enten være hos banken, som kan rådgive jer i økonomidelen af byggeprojektet, så I kan gøre jer kloge på, hvad der ville være et godt valg for jer og jeres økonomi. Det kan også være hos byggefirmaet selv, som kan komme med gode forslag til, hvordan jeres hus kan bygges. Læs mere her hvis du er interesseret i bygherrerådgivning.