Skal du indrette nyt kontor? Så læs med her

Skal du til at indrette nyt kontor? Hvad end det er et hjemmekontor kun til dig, eller det er til dine medarbejdere, er der flere ting, du skal være opmærksom på, når du indretter kontoret. Kontoret skal nemlig være et rart sted at være. Udstyret skal være i orden, så arbejdsomgivelserne bliver gode og motiverende for dig og dine medarbejder. En god arbejdsstation med gode møbler og plads til de nødvendige kontorartikler, bøger, mapper osv. skaber arbejdsglæde hos den enkelte medarbejder.

Herunder får du en guide til ting, du skal være opmærksom på, når du indretter kontor.

Vælg en ordentlig belysning

Kontorets belysning er utrolig vigtig. Dårligt lys skabe et dårligt arbejdsmiljø, hvilket sænker produktiviteten. Der er derfor rigtig god grund til at vælge en god belysning til kontoret. Der findes flere forskellige løsninger, men den mest brugte løsning er spotlamper i loftet. Det giver en overordnet belysning til hele rummet. Nogle forhandlere kan installere lamperne med en speciel funktion, så I kan dæmpe og skrue op for belysningen. Det kan være en fordel, så I altid kan tilpasse lyset til lyset udenfor.

Ved de enkelte skriveborde kan det være godt at have en ekstra bordlampe. Har en af medarbejderne på kontoret brug for ekstra belysning kan han/hun da benytte bordlampen.

Når du skal have installeret spotlamperne, er det en rigtig god ide at benytte en erfaren elektriker. JK El og Køl kan hjælpe dig der bor i Gørlev, Kalundborg, Slagelse eller på Vestsjælland.

Ergonomiske kontormøbler

Der vil helt sikkert blive brugt rigtig mange timer på kontoret. Derfor er det også særdeles vigtigt, at medarbejdernes møbler er tiptop. Sørg for at købe nogle kvalitetsmøbler som er holdbare og funktionelle. Når du vælger kontorbord, bør du vælge et hæve-sænke bord, så du og dine medarbejdere har mulighed for at stå op i løbet af arbejdsdagen.

Det er uhyre vigtigt, at du og dine medarbejdere har en god kontorstol at sidde på. Den bedste løsning ville være at lade den enkelte medarbejde vælge sin egen stol. Det er meget individuelt, hvordan man sidder bedst, og derfor er det kun den enkelte medarbejder der kan vide, hvordan han/hun sidder bedst.

Overskuelige reolsystemer og skuffer

Den enkelte medarbejder har sikkert notesblokke, kuglepenne og andre kontorartikler, som de bruger dagligt. Derfor bør dine medarbejdere have deres egen skuffe, hvori de kan opbevare smådanne småting. Sammen med en skuffe bør den enkelte medarbejder også have sin egen reol. Reolen behøver ikke være stor men skal blot kunne rumme et par ringbind og bøger. Det giver arbejdsglæde hos medarbejderen at have en god arbejdsstation, hvor der er plads til ting og sager.

Udover reoler til de enkelte medarbejdere kan det også være en fordel at have en eller to fælles reoler. Her kan I så sætte de fælles mapper og bøger, I måtte have.

Tag dine medarbejdere med på råd, når der skal vælges kontorartikler og -møbler. Du skal selvfølgelig sætte nogle økonomiske rammer, men det vil helt sikkert skabe arbejdsglæde, at de bliver taget med på råd.