Er det nødvendigt at tegne lønsikring?

Måske du allerede har hørt om en såkaldt lønsikring, men har aldrig vidst, hvad det i virkeligheden gik ud på? En lønsikring er ganske enkelt en hjælp, som du kan skrive dig op til via din a-kasse, hvis du skulle gå hen og blive ledig. Som ledig modtager du naturligvis dagpenge, hvis du er medlem af en a-kasse. Udover dine retmæssige dagpenge, kan du altså også tegne en lønsikring, der giver dig lidt mere overskud i budgettet, når du skal lede efter et nyt job.

Hvad er lønsikring?

Allerførst vil vi starte med at forklare, hvad en lønsikring er, hvis du er en af dem, der aldrig helt har vidst, hvad det gik ud på. Er du medlem af a-kasse, kan du tegne en særlig lønsikring, mens du er i arbejde. Denne lønsikring sikrer dig, at du får op til 85% af din løn, hvis du skulle gå hen og blive ledig. Denne lønsikring vil naturligvis blive lagt oven i din dagpengesats og kan på denne måde spæde til budgettet. Hvis du på nuværende tidspunkt kan se, at budgettet ikke kommer til at gå op, hvis du ender som ledig, så er vores klare råd herfra, at du tegner en lønsikring hos din a-kasse.

Hvad er prisen for lønsikring?

Det giver sig selv, at forskellige a-kasser har forskellige priser for deres lønsikring til kunderne. Har du derfor i længere tid overvejet at skifte a-kasse, så er det altså nu, at du har muligheden for at sammenligne priserne for de forskellige a-kasser. Læs mere på dette link, hvis ikke du på nuværende tidspunkt har et overblik over de mange danske a-kasser.

 

Når du skal sammenligne a-kasserne på deres priser, er det nødvendigt, at du også sammenligner deres ydelser. Når det kommer til lønsikring, bør du holde særligt godt øje med, hvor meget af din løn, du kan få udbetalt, mens du er ledig. Dette kan nemlig svinge alt afhængig af, hvilken a-kasse du kigger på. Hvis du kunne tænke dig et godt overblik over, hvad de enkelte a-kasser hver i sær tilbyder deres kunder, så læs mere på det førnævnte link. Du kan efterfølgende tage en uforpligtende snak med de a-kasser, der tilbyder de ydelser, du ønsker.

 

Husk på, at din a-kasse også tilbyder andre ydelser udover en lønsikring. Når du skal vælge a-kasse, så tag endelig et kig på, hvilke jobsøgningstilbud de hver især yder. Når du er ledig, er det nemlig ikke kun en lønsikring, du vil få god gavn af. Det er også den særlige rådgivning og guide til de gode jobansøgninger, som du vil få en masse ud af.