Skal du opsige nogen? Her er de mange konsekvenser og løsninger

Der kommer en tid i enhver virksomheds levetid, hvor man skal opsige nogle medarbejdere. Ligeledes kommer der en tid for medarbejdere, hvor de skal ud og finde et nyt job. Det kan være svært for begge sider, for hvad sker der egentlig nu? Hvordan sikrer du dig, at både medarbejdere og virksomheden kommer videre på bedst vis? Man kan vælge et outplacementforløb, der går målrettet ind og arbejder individuelt med medarbejdere og arbejdsgivere for at give kvalificeret coaching og rådgivning.

Disse mål skal du gå efter at opfylde

Når du opsiger en medarbejder, så er der nogle klare mål, som du bør forsøge at nå. Det er både for virksomhedens velbefindende, men i den grad også for medarbejderes. Der er mange ting, der skal tages højde for, når en medarbejder bliver opsagt, og det er nødvendigt, at der er styr på alle trin.

Virksomhedens velbefindende

Der er nogle helt klare processer, som skal overholdes og følges, når en medarbejder skal opsiges. Disse udfordringer skal tackles rigtigt, så derfor er det anbefalet at søge noget forretningsorienteret rådgivning, der følger jer hele vejen.

Medarbejderens velbefindende

Det er aldrig sjovt at blive opsagt, og det kan være svært for nogle at komme godt videre med det samme. Det er i din interesse som arbejdsgiver at tilbyde de nødvendige rammer, når dagen kommer. Det kan blandt andet involvere coaching omkring praktiske forhold for jobsøgende og personanalyser, så medarbejderen kan havne på en ny hylde hurtigst muligt.

Individuelle løsningsmodeller

Der kan være forskel på, hvilke løsninger der er fordelagtige, når det kommer til opsigelse af en medarbejder. Det er ikke alle, der har brug for samme rådgivning, og det er ikke alle virksomheder, der kommer godt videre på samme vis.

Få et outplacementforløb

Såfremt du ønsker at få rådgivning hele vejen gennem et opsigelsesforløb og tilbyde dine medarbejdere den nødvendige rådgivning, så kan du læse meget mere om outplacementforløb ved at klikke her. Man ved aldrig, hvornår man får brug for det.