Skal firmabilens levetid forlænges?

Firmabilen får måske ikke samme omtanke, som ens egen private bil gør. Derfor lægger man måske ikke mærke til, at man muligvis har fået lavet nogle stenslag under bilen. Omvendt, hvis det er dig, der ejer firmaet, kan du så regne med, at dine medarbejdere siger til, hvis bilen har haft en hård køretur? Det er nemlig sådan, at stenslag under bilen kan føre til rustskader – især i løbet af en lang, kold og fugtig vinter med masser af salt.

Én rustbehandling kan sikre firmabilen betragteligt

Hvis rustbehandling ikke er en del af den servicepakke, dine firmabiler normalvis får, så er det en god ide at inkludere det. En rustbehandling forlænger bilens liv betragteligt og sikrer, at den ikke bliver ædt op, så du ikke kommer til at stå med store trælse reparationer. Det er sådan, at det ikke kun er gavnligt på ældre biler. Så hvis dine firmabiler er nye, og I ikke tænker, det er nødvendigt endnu, kan det være en god ide lige at tjekke op på det. Det er nemlig sådan, at der er garantier at hente, jo hurtigere bilen bliver rustbehandlet – i nogle tilfælde for eksempel 30 års garanti, hvis du får det ordnet inden bilen runder sit første år.

Hvordan foregår en rustbehandling?

Det er især de små biler, der ikke har den fornødne behandling fra fabrikkens side i forhold til danske vejrforhold, og derfor er det især vigtigt med yderligere rustbeskyttelse til disse. Dækkene og diverse plastdele til beskyttelse på din bil bliver fjernet – ofte kan du få skiftet imellem vinter- og sommerdæk i samme ombæring – derefter bliver der foretaget en afrensning af undervognen.  Efterfølgende får bilen lavet rustbehandling i de forskellige hulrum, og herefter klares en behandling over hele undervognen. Det kan være svært at forestille sig, at de kan få det hele med i sådan en proces, men nogle steder laver de en film, der beskrive, hvordan de præcis foretager en rustbehandling på stedet. Se en film og læs mere om emnet her.