Start din egen hjemmeside

Uanset hvilken virksomhed du driver, er det nødvendigt at etablere en hjemmeside, da det er her over halvdelen af din trafik, vil forekomme. Siden 2016 er internethandlen steget med 14%, og du kan derfor ikke komme udenom at skabe dit eget website. Vi har samlet de vigtigste ting, du skal huske når du skal starte dit website.

Domæne

Før at du overhovedet har mulighed for at starte et website op, skal du købe dig et domænenavn. De fleste danske virksomheder afslutter sin URL med .dk, men hvis din virksomhed har intentioner om at blive global inden for de første par år, vil det være en god ide at overveje .com som din endelse.
At købe et domænenavn vil helt sikkert give dig mange flere fordele end hvis du fik et gratis domæne, og derudover koster det kun omkring 50 kr. om året.
Hvis du er en virksomhed, er det en god ide at placere virksomhedsnavnet i dit domæne, og det samme gælder hvis du er en person.

I forlængelse af køb af domænenavn, skal du også købe et webhotel. Dit website skal have et sted, hvor det rent fysisk befinder sig.
Du kan købe et billigt webhotel hos Hostingguiden.

 

Administrationssystem

Desuden skal du have et administrationssystem som f.eks. WordPress, som giver dig et overskueligt system og rigtig mange muligheder for at tilpasse dit website løbende. WordPress har en masse fordele, som vil blive listet nedenunder:

  1. Det er nemt at tilføje billeder, links, artikler og nye features til dit nye website.
  2. Du bestemmer helt selv layoutet.
  3. Dit website kan vises korrekt på alle mobile enheder
  4. WordPress er optimeret til søgemaskinerne.

Køb en mobil

Efter de to øvrige steps, er du faktisk klar til at starte dit eget website.
Det anbefales dog også, at du har et kontaktnummer, som dine kunder kan ringe til, hvis de har evt. problemer med hjemmesiden eller at de finder fejl.
Hvis du er en kommerciel virksomhed, vil en mobiltelefon også være fordelagtigt, da det giver kunderne mulighed for svar, hvis de har spørgsmål til produktet, leveringstid, returnering osv.
Det er bedst at erhverve dig en ny telefon, som du kun bruger når du arbejder, da det gør det mere overskueligt, og så sikrer du også at dit privatliv og arbejdsliv ikke flyder sammen.

Hos Irep Århus kan du købe en ny mobiltelefon eller få repareret en af de mobiltelefoner, du har liggende i skuffen, som du aldrig bruger.

 

Markedsfør dit website

Når du har fået dit website op og køre, og du er tilfreds med layoutet og brugervenligheden er i top, er det nødvendigt at du fortæller din målgruppe om dit nyetableret website. I praksis handler dette om, at du skal markedsføre dit website.
At markedsføre sig på internettet er lettere sagt end gjort, og det ville derfor være en løsning at outsource denne del til et bureau med mindre i har nogle i virksomheden som besidder kompetencer inden for SEO og annonceringer på diverse sociale medier.

Forhåbentligt gav denne guide dig nogle gode råd til at starte dit eget website, og du er nu klar til at give dig i kast med det selv.