Undgå bøvl med årsregnskabet

Som virksomhed kan man ikke komme udenom, at der hvert år skal føres årsregnskab. Det kan være en krævende og besværlig proces, da der er mange krav, der skal overholdes, før det hele er i orden. Hvis regnskaber af denne slags ikke er din virksomheds spidskompetence, kan det være, at I hvert år føler et pres og stresser i forbindelse med regnskabet.

Dette kan heldigvis undgås. Få hjælp til årsregnskabet, hvis du vil spare tid og kræfter samt være sikker på, at dit regnskab opfylder lovkravene.

 

Professionel udarbejdelse af regnskab og rapporter

Et årsregnskab indebærer flere ting, som en revisor heldigvis kan hjælpe med. Det vil sige, at du kan få udarbejdet alle nedenstående regnskaber og rapporter af revisoren i forbindelse med årsregnskabet:

 

  • Udarbejdelse af årsrapporten, som offentliggøres hos Erhvervs- og Selskabsstyrelsen
  • Udarbejdelse af specifikationer til årsrapporten
  • Regnskabsanalyser og udarbejdelse af perioderegnskaber
  • Regnskabsmæssige opgørelser ved omstrukturering samt spaltnings- og fusionsregnskaber
  • Samt andre regnskaber

 

Der er dermed mange ting, som bliver varetaget af revisoren. Du kan være sikker på, at alle regnskaber og rapporter foretages efter god praksis på området, så alt er i orden.

 

Vælg mellem flere grader af sikkerhed

Med en revisor kan du vælge imellem fire forskellige grader af sikkerhed, alt efter din virksomheds behov og lovkravene. Derudover er det også fornuftigt at vælge ud fra, hvilket signal du ønsker at sende til omverdenen. Du kan vælge imellem følgende forskellige erklæringer:

 

  1. Revision
  2. Udvidet gennemgang
  3. Review af regnskabet
  4. Assistance fra godkendt revisor

 

De ovenstående løsninger står i rækkefølge efter deres grad af sikkerhed. Det vil sige, at den første giver det højeste niveau af sikkerhed, den anden den næsthøjeste grad af sikkerhed og så videre.

 

Med revision opnår du derfor optimal sikkerhed, da revisoren her blandt andet foretager analyser og laver kontroller af vigtige poster i regnskabet. Til mindre virksomheder kan en udvidet gennemgang dog også være tilstrækkelig, selvom der ved denne ikke foretages kontrol af væsentlige oplysninger som ved revisionen.

 

Hvis du hellere vil bruge din arbejdskraft på de relevante arbejdsopgaver end regnskab og revision, kan hjælp til årsregnskabet være en smart løsning. Det kan dog måske være en anelse uoverskueligt at finde ud af, hvilken erklæring der er bedst for din virksomhed. Derfor kan du tage kontakt og få rådgivning om, hvad der vil være bedst for dit firmas behov.