Valg af fugerfirma

I moderne byggerier indgår fuger i stor omfang. Deres funktion er ofte betydning for hele byggeriet.

 

Når man skal vælge sig et fugerfirma, er det vigtigt, at de gør deres arbejde til profession, så arbejdet bliver gjort pålideligt, og til en høj håndværksmæssig kvalitet. Her kan man finde en del fugerfirmaer i Danmark med erfarne fugemontører, der gør sit bedste for at prioriterer sine kunder højt, og som bestræber sig efter at have glade og tilfredse kunder. Man kan finde fugerfirmaer, der henvender sig til kunder inden for både privat, erhverv og det offentlige.

Det er vigtigt, at firmaet er yderst kvalitetsorienteret, og holder sig opdateret på den nyeste viden og teknologi. Det skal ikke resultere i halve løsninger fugerfirmaer i Danmark.

 

Fugen er en del af det samlede udtryk i en muret facade. Furene kan udgøre helt op til ¼ af facadens samlede areal. Før man går i gang med at renovere murerværket, skal man her tænke over, hvordan murerne skal se ud, og hvordan det skal udføres.

 

Når fugerne omkring ens døre og vinduer får et krakeleret og tørt udseende, er det på sin plads at få dem udskiftet. Her bør man straks kontakte et fugerfirma med ovenævnte kvaliteter, som er klar på at tage hånd om ens fuger.

 

Forskellige typer af fuger

Der findes flere forskellige typer af fuger. Forskellen på dem er deres visuelle udtryk. Hvis man er i tvivl om, hvilken type man skal vælge, kan man altid tage fat i sit lokale murerfirma eller lignende.

 

De typisk otte typer af fuger:

  • Skrabefuger
  • Vandfalsfuger
  • Tilbageliggende fuger
  • Udglattet skrabefuger
  • Knasfuger
  • Fladskåren fuger
  • Rygfuger
  • Midteridset fuge

 

Fuger er altså en vigtig del af en mur eller af bygninger, og derfor bør man her sikre sig at ens fuge, er af høj kvalitet. Man skal derfor overveje grundigt, hvilken type fuge, der skal anvendes. De dekorative fugetyper udføres oftest ved hjælp af et varmt fugejern. Der skal også anvendes en bestemt type mørtel, som skal ligges i fugen. Efter dette skal det varme fugejern skabe motivet i fugen.

 

Hvor meget betyder det at have en god fuge?

En god fuge betyder meget for den samlede konstruktion, og dens holdbarhed, samt udseende. Gode fuger vil samtidig med garanti øge ens hus’ værdi, da huset vil komme til at fremstå pænere, og der vil på automatik være et bedre førstehåndsindtryk.