Vil du gerne være dagplejer?

Drømmer du om at have et job, hvor der er masser af glæde og frihed, og holder du af at opholde dig sammen med børn? Så kan du overveje at blive dagplejer i dit eget hjem. Det er et job med en stor frihed, fordi du egentlig er din egen chef og selv bestemmer den daglige arbejdsgang. Hvis du elsker at være sammen med børn, vil det samtidig være et job fyldt med stor glæde. Men hvad kræver det egentlig at være dagplejer og hvad er værd at være opmærksom på?

Hvad kræver det at blive dagplejer?

Når du gerne vil være dagplejer, kræver det ikke, at du har nogen bestemt uddannelse. Dog sætter nogle kommuner krav til, at du tager nogle bestemte kurser eller foredrag. Det er uanset hvad en god idé at tage en gang imellem, så du hele tiden kan udvikle dig og blive bedre til dit job. Desuden kræver det, at du på en eller anden måde kan vise, at du har erfaring med og er god til børn. Du har større sandsynlighed for at blive godkendt som dagplejer, hvis du selv har børn f.eks.

Indkøb og budget

Det er ikke helt gratis at opstarte din egen dagpleje. Du skal selv stå for at købe udstyr, legetøj, institutionsvogne m.m. Du er nødt til at komme ud og købe det rette udstyr og de rette barnevogne og klapvogne, der passer til lige præcis til den aldersgruppe, som du passer. Derfor er det nødvendigt at spare lidt op, før du går i gang, for det kan godt løbe op i et rimelig stort beløb.

Er du parat på en lidt usikker økonomi?

Som dagplejer må du passe maksimum fem børn ad gangen. Dog kan du aldrig være helt sikker på, at du har fem børn at passe. Derfor vil din økonomi altid være lidt usikker. Hvis du står med et barn, der starter i børnehave, vil der pludselig være en periode, hvor du får betaling fra ét barn mindre. Derfor kan du være forberedt på, at din indtægt kan gå lidt op og ned. Det vil være mest sikkert at blive dagplejer, hvis der også er en anden indtægt i husstanden. Hvis ikke der er det, og du alligevel gerne vil være dagplejer, handler det bare om at være lidt mere varsom med dine penge og lære at prioritere, hvis pengene bliver knappe i en periode.