3 gode råd til hvordan du får drømmejobbet og skaber den perfekte karriere

De fleste mennesker vil godt på den ene eller anden måde opbygge en karriere i livet. Dette kan man gøre på mange forskellige måder, men den måske mest almindelige er jobkarrieren. Den afhænger meget af at man får drømmejobbet, men dette kan være utroligt svært. Ikke alle mennesker er bygget til at gå til lange samtaler, og sælge sig selv foran andre fremmede mennesker. Derfor er der her samlet en række råd, til hvordan du på den ene eller anden måde kan komme tættere på lige netop dit drømmejob.

 

Arbejd på din præstationsteknik og gennemslagskræft

Det er vigtigt at have en god gennemslagskræft, samt præstationsteknik, idet det især til en jobsamtale kan komme en til gode. Her skal man fokusere på at fange sit publikum, som i dette tilfælde er ens kommende arbejdsgivere, alt imens man får solgt sig selv på bedst mulig vis. Dette er ikke altid nemt, og det er derfor vigtigt at arbejde på ens præsentationsteknik, dette kan man gøre ved at tilmelde sig diverse kurser, eller købe bøger som kan gøre en klogere på hvordan blandt andet kropssprog og toneleje kan hjælpe en godt på vej.

 

Gør brug af de muligheder de sociale medier giver

Verden er blevet globaliseret, og aldrig før har det været så nemt at komme i kontakt med folk fra hele verden. Men dette er ikke det eneste de sociale medier og den rivende teknologiske udvikling har gjort muligt. De sociale medier åbner nemlig også for en helt ny dør, som giver dig mulighed for at anvende dem som et strategisk redskab, som måske i sidste ende kan sikre dig jobbet. Til dette tænkes der især LinkedIn, idet en opdateret profil derinde kan medvirke til at du lige netop bliver headhuntet til dit drømmejob. Herudover må det også forventes at en kommende arbejdsgiver undersøger andre sociale medier, og at sende et professionelt signal derinde også, kan sætte en langt foran andre ansøgere.

 

Kommuniker klart og tydeligt

Der er tideligere blevet foretaget en undersøgelse som viste at hele 56% af ledere verden over, ønsker medarbejdere som er dygtige til at kommunikere. Derfor er det ekstremt vigtigt til enhver jobsamtale at kommunikere klart og tydeligt. Sørg for at lytte klart til spørgsmålene, samt at komme med velovervejet og reflekterende svar, idet dette er kvaliteter en leder håber at finde i hans eller hendes kommende ansatte.