3 grunde til, at du bør have en uvildig investeringsrådgiver

Det bliver mere og mere almindeligt for både private og virksomheder at investere. Hvor aktier og obligationer førhen var forbeholdt de store erhvervsmænd, er de i dag allemandseje. Selv den gennemsnitlige børnefamilie har ofte små investeringer.

Uanset om du er privatperson eller har en virksomhed, er det dog fornuftigt at vælge en uvildig investeringsrådgiver, når du overvejer at investere. Selvom din bank tilbyder gratis investeringsrådgivning, kan du nemlig ikke være sikker på, at de handler i din bedste interesse. Der findes mange eksempler på banker, der bevidst rådgiver dig på en måde, der passer bankens interesser. Det er både generende for dig og kan koste dyrt i sidste ende.

Ingen skjulte bagtanker

En uvildig investeringsrådgiver er som regel et privat firma, der kun arbejder med investeringsrådgivning. Firmaet er med andre ord afhængigt af, at kunder som dig vælger firmaet og bliver hængende. Derfor er der fokus på at give dig mest muligt udbytte af dine investeringer. Et eksempel er Miranova, som du kan læse mere om her.

Selvom medarbejder sagtens selv kan have investeringer, er virksomheden ikke en del af finansverdenen på samme måde som en bank. Det betyder, at der ikke er en stor koncern bag din rådgiver, som har interesse i, at du laver særlige investeringer. Du får med andre ord en objektiv rådgivning uden skjulte interesser.

Fuld fokus på dine investeringer

En anden fordel er, at en uvildig investeringsrådgiver har fuld fokus på at få dine investeringer til at fungere. Din bank har mange forskellige opgaver med at håndtere både din og andres økonomi, diverse transaktioner og meget andet. Det betyder, at der ikke kan være fuld opmærksomhed på dine investeringer hele tiden, og du risikerer derfor, at vigtige hændelser bliver overset. Det kan både betyde, at du taber penge, og at du misser gode investeringsmuligheder.

Ingen skjulte interesser i din økonomi

Den tredje fordel ved en uvildig investeringsrådgiver er, at han eller hun ikke har noget som helst andet med din økonomi at gøre. Det betyder, at det i princippet er fuldstændig ligegyldigt for rådgivere, hvordan det står til med din økonomi – med undtagelse af, at de er afhængige af, at dine investeringer klarer sig bedst muligt. De har altså fuldt fokus på at få dine investeringer til at give det største og mest stabile afkast, og har ingen aktier i, hvordan din økonomi ellers udvikler sig. Derfor vil du for eksempel ikke blive opfordret til at tage et dyrt lån for at investere flere penge, som mange oplever i banken.