Øg sammenholdet i virksomheden

Der er direkte sammenhæng imellem sammenhold, trivsel og produktivitet på arbejdspladsen. Derfor er det i lederens og arbejdsgiverens interesse at sikre en arbejdsplads med en høj grad af sammenhold. Simpelthen fordi det giver et bedre produktionsresultat uge efter uge.

Desuden er det påvist, at en velfungerende virksomhed med stærke indbyrdes relationer er bedre gearet til at håndtere perioder med meget stress og udfordringer fra virksomhedens omverden. Man styrker dermed ikke bare de interne relationer og øger produktiviteten, du gearer samtidig din virksomhed, så den er modstandsdygtig, når / hvis I rammer en hård periode, hvor du har behov for den bedste indsats fra alle ansatte. Men hvordan styrker man sammenholdet internt? Svaret er slet ikke så langt fra det åbenlyse. Der skal nemlig socialt nærvær til. Her er et par muligheder.

Den seriøse – værdianskuelserne

For at dine ansatte i det hele taget kan knytte sig til virksomheden, er den ansatte nødt til at kende sit formål der. Det kan man udtale ved at implementere og dagligt arbejde med mission, vision og værdier. Det er vigtigt, at fortælle hvorfor man har en bestemt kultur og synliggøre, hvor man er på vej hen som virksomhed – og hvad den ansattes rolle er på den rejse.

Her må man derfor også præcisere, hvad fællesskabets rolle er, og hvordan man sammen arbejder hen mod disse målsætninger. En særligt vigtig øvelse her, er at lade de ansatte få en form for medbestemmelse, så de har større lyst til at tale om rejsen og deltage aktivt. Det giver et fokuspunkt og noget at udvikle sammen, hvorfor folk gerne vil mødes om opgaven og dermed også styrke de interne relationer i fællesskabets navn.

Den sjove – festen eller udflugten

Der er intet, der skaber forhold og samtale som en god firmafest. Som direktør eller leder behøver du ikke blive panisk og tænke i budgetter. For selvom den årlige julefrokost måske løber op i et højere beløb, kan en simpel sommerfest eller firmaudflugt stables på benene for et langt mere beskedent beløb. Tænk blot i leje af telt til fest, borde og bænke samt en grill. Så har du allerede det basale til en uformel firmafest, mens en udflugt til stand-up, lokale koncerter, sportsarrangementer og meget andet også kan give anledning til at møde sine kollegaer på en ny måde. Læs meget mere om teltudlejning – klik her

Husk at sociale arrangementer sagtens kan foregå på selve arbejdspladsen. Tænk blot i en hyggelig fredagsbar, der runder ugen af eller rundstykker og uformel samtale hver fredag morgen. Som arbejdsplads har i massevis af muligheder for at implementere disse tiltag og derved opnå en mere sammendyrket kultur, hvor medarbejdere værner om hinanden og sammen arbejder effektivt for samme resultater.