3 tips til at spare penge på varmeregningen

Efteråret er godt i gang, hvilket betyder, at der så småt bliver skruet op for radiatorerne rundt omkring i hjemmene – det er nemlig ikke spor sjovt at gå og fryse, når man opholder sig inden for hjemmets vægge. En varmeregning kan dog hurtigt blive alt for høj, hvis man ikke tænker sig om i de kolde måneder. Følg disse 3 råd, og kom mere økonomisk gennem vinteren.

 

1. Tænk over brug og placering af radiatorer

Det er skønt at varme sig ved den dejligt lune radiator, men hvis du ikke tænker over, hvordan du bruger dem, kan de være en af de helt store syndere på varmeregningen. For det første skal du tænke over, at du ikke kun skal skrue op på én radiator – det er bedre at skrue op for samtlige af husets radiatorer, og så kun skrue lidt op i stedet for på fuldt tryk. På den måde kan radiatorerne lette varme huset op i samarbejde, i stedet for at en enkelt skal kæmpe alene for at varme et rum op. For det andet er det vigtigt, at du ikke placerer møbler direkte op af radiatorerne, da varmen på den måde ikke kan sive ud og varme hele rummet – og så vil meget af varmen gå til spilde.

 

2. Har du tendens til at fyre for gråspurvene?

Vi kender alle sloganet fra en gammel vinduesreklame, og den er faktisk god nok. Hvis vi ikke har ordentlige ruder i vores vinduer, vil meget af varmen fra boligen sive ud, så fuglene udenfor rigtigt kan varme sig i den. Du kan spare mange penge på varmeregningen ved at installere energiruder i din bolig. Læs mere om energiruder her, og støt lokalt ved at købe dine nye ruder i omegnen af Dianalund, Sorø og Stenlille.

 

3. Klæd dig ordentligt på

Når vi er passive, eksempelvis når vi slapper af i sofaen om aftenen, er det normalt, at vores kroppe er koldere, end når vi bevæger os. Tænk over at tage en striktrøje og varme sokker på, når du sidder stille, i stedet for konstant at skrue op for varmen.