Bilforsikring: 3 ting du bør være særligt opmærksom på

Der findes mange forskellige typer bilforsikringer, og det kan derfor også godt være lidt svært at finde rundt i. For at gøre det lidt nemmere for dig får du derfor her en gennemgang af 3 forskellige ting, der er værd at vide om bilforsikringer.

1) Du er ikke selv forsikret

I Danmark er det lovpligtigt at have en såkaldt ansvarsforsikring på sin bil. Det er den, der dækker, hvis man er med i et biluheld, og man forårsager skader på en anden bil eller en anden bilist. Med denne basisforsikring er du imidlertid ikke selv forsikret, og det betyder, at du altså ikke kan søge erstatning, hvis du kommer til skade, og du selv er medskyldig til det. Det samme gælder din bil, som heller ikke er forsikret under en ansvarsforsikring. Vil du have en forsikring, der dækker din egen bil, skal du derimod have fat i en kaskoforsikring, og som tilkøb til denne kan du købe en førerulykkesforsikring, så du også kan få erstatning for personskader. Det er naturligvis noget dyrere end ansvarsforsikringen er, men er uheldet ude, kan det altså alligevel komme til at spare dig for mange penge.

2) Din bilforsikring afhænger af din bil

Når du skal vælge bilforsikring, skal du imidlertid ikke udelukkende overveje, hvilken form for forsikring, du gerne vil have. Du skal også være opmærksom på, at din bilforsikring afhænger af, hvilken bil du har. Har du for eksempel en veteranbil, skal du ikke regne med, at den kan høre ind under en ganske almindelig bilforsikring, og du skal derfor i stedet finde en særlig forsikring tilpasset veteranbiler. Desuden skal du muligvis have en anderledes forsikring, hvis du har en meget dyr bil, som kan komme til at koste forsikringsselskaberne væsentligt mere ved erstatning eller reparation, end en ganske almindelig bil kan. Sidst, men bestemt ikke mindst, afhænger din bilforsikring i høj grad af din alder.

Er du under 25, er der nemlig typisk nogle helt andre og meget strammere regler for bilforsikring, end hvis du er lidt ældre. Det er ganske enkelt, fordi forsikringsselskaberne antager, at ældre bilister har mere erfaring, og at der derfor er mindre risiko for, at de kører galt. Derfor kan det godt være en udfordring at finde en god forsikring, hvis du er ung, og er din bil tilmed i den dyrere ende, bliver det kun endnu værre.

3) Du får den billigste forsikring ved at slå flere sammen

Uanset hvilken form for forsikring, du har besluttet dig for, gælder det stort set altid, at den billigste løsning er at slå flere forsikringer sammen. Dit forsikringsselskab er sandsynligvis interesseret i, at du har alle dine forsikringer hos dem, og derfor vil de typisk være villige til at give dig et godt tilbud på din bilforsikring. Skal du have forsikret din bil, er der altså god mening i at starte ud med at kontakte dit eget forsikringsselskab og finde ud af, hvad de har af tilbud til dig.

Alternativt kan du også vælge at tage en snak med andre forsikringsselskaber og høre, hvad de kan tilbyde dig, hvis du skulle vælge at flytte alle dine forsikringer over til dem. Det er fordelagtigt for dem at få dig som kunde til eksempelvis både bilforsikring, indboforsikring og rejseforsikring, og derfor er der gode muligheder for at få en god pris på en samlet pakkeløsning. Er du ikke interesseret i at samle dine forsikringer, men vil blot have en billig bilforsikring, er det nemmeste at finde prissammenligninger på nettet. Der findes masser af sider, der specialiserer sig i dette, og dermed er det altså ganske nemt at finde en billig forsikring til din bil. prøv f.eks. Informero.dk