4 tips du skal huske, når du skal skrive tekst til din hjemmeside

Dette er et sponsoreret indlæg

Er du ved at oprette din første hjemmeside? Så har vi fundet fire punkter til netop dig! Læs med her, og vi garanterer, at du får et råd med på vejen, du kan bruge.

Du skal (måske) forholde dig til SEO

Hvis du ønsker en høj placering på Google, skal du formulere en SEO-venlig tekst. Der er flere forskellige krav til, hvad der udgør en god SEO-tekst. Det kan fx være bestemte formuleringer, der bruges mere end andre.

De gode formuleringer finder man frem til, efter man har foretaget en søgemaskineanalyse. Men Google er endnu klogere: Du kan ikke bare slippe afsted med a skrive den ene SEO-venlige formulering efter den anden. Det sættes også krav til tekstens indhold og længde.

Du skal have styr på din grammatik

Det er ikke alle, der kan se, hvis der er fejl i din grammatik – men der vil altid være nogle, der kan. Det er vigtigt at formulere sig grammatisk korrekt, fordi det udtrykker den seriøsitet og professionalisme, man ofte søger, når man leder efter en leverandør af et bestemt produkt.

Du skal kunne skrive en sælgende, underholdende tekst

Selvom grammatikken er særdeles vigtig, er det ikke tilstrækkeligt i sig selv at have en grammatisk korrekt tekst. Den må også understøttes af en underholdende og sælgende tekst, så dine potentielle kunder får lyst til at læse din tekst og til sidst købe dit produkt.

Du skal skrive simpelt, men indholdsrigt

 

Selvom det kan være svært at finde den perfekte balance mellem en formidlende og indholdsrig tekst, bliver du nødt til at prøve.

Du skal overveje, at teksten skal kunne forstås af laveste fællesnævner, men samtidig være informationsrig for højeste fællesnævner. At teksten er indholdsrig, er også et af de krav, der sættes af Google, når dennes algoritme skal vurdere din hjemmesidetekst som hensigtsmæssig eller ej.

Det kan også være fornuftigt at søge hjælp hos professionelle. Der findes eksperter i at skrive tekst til hjemmeside – og i de fleste tilfælde vil det kunne betale sig fremfor selv at skrive en tekst – med mindre du er meget dygtig.