Alt du skal vide om kokkeuddannelsen

Du står måske og skal til at vælge en uddannelse snart. Det kan være en kæmpe udfordring at vælge uddannelse og mange er ofte lidt på bar bund. Derfor er det måske en god idé at starte med at tænke over, hvad du interesserer dig for. Hvis du elsker at nørkle i et køkken for at lave spændende retter og smagskombinationer, så er kokkeuddannelsen måske noget for dig. Herunder kan du læse mere om, hvordan du kan blive kok.

 

Sådan bliver du kok

Hvis du gerne vil være kok, så skal du igennem en uddannelse, hvor du præsenteres for både praktiske og teoretiske undervisningsforløb blandet med flere praktikforløb. I alt vil kokkeuddannelsen vare 4 år og tre måneder, hvor du skiftevis sidder på skolebænken og er ude at få erfaring i praktikpladser.
For at blive optaget på uddannelsen skal du have gennemført folkeskolen. Det kræver ikke et højt karaktergennemsnit for at komme ind. Du skal have bestået dine fag, hvilket vil sige, at du skal have et gennemsnit på mindst 02 i karakter. Hvis karaktererne alligevel ikke lige rækker, så kan man melde sig på et intensivt undervisningsforløb på VUC, hvor du vil kunne hæve dit karakterniveau.
Efter uddannelsesforløbet kan du vælge at gå i arbejde som kok, men du kan også videreuddanne dig og specialiserer dig inden for et givent felt. Måske brænder du for økologi og bæredygtighed eller måske er du født til at være leder på en restaurant eller i din egen café. Uanset hvad, så kan kokkeuddannelsen være et godt sted at starte.

 

Undersøg mulighederne

Før du starter på en uddannelse er det altid en god idé at undersøge, hvilke muligheder du har at vælge imellem. Derfor er det en god idé at tage på besøg, fx til et åbent hus, på uddannelsesstedet. Her kan du få et indblik i, hvad uddannelsen kan tilbyde dig, og måske får du vækket din nysgerrighed for faget. Hvis du vil vide mere om kokkeuddannelsen, så klik her.