Billigste markedsføring? Vælg SEO

For at få en succesfuld forretning er det nødvendigt at markedsføre sig. Men det er ikke altid billigt, og der er ingen garanti for, at pengene kommer i kassen igen i form af kunder. Derfor tøver mange med at bruge mange penge på markedsføring. SEO er dog en af de billigste måder at markedsføre sig på. Hvis du vil vide hvorfor, og hvad SEO er, så skal du læse med her.

Hvad er SEO?

SEO står for Search Engine Optimization. Det er, med andre ord, en måde at optimere sin placering på Google på. Men hvorfor er det så vigtigt? Jo, tænk over det. Hvor mange gange er du nået til side 5 på Google, når du har søgt efter noget? Meget få, ikke? Derfor er det vigtigt at have en god Google-placering, fordi det giver besøgende, som kan være potentielle kunder.
Du kan eventuelt kaste sig selv ud i kunsten ved at læse Danmarks mest gennemarbejdede guide her

Hvad koster SEO?

SEO er en af de billigste måder at markedsføre sig selv på. I princippet er det gratis i modsætning til Facebook-kampagner, tv-reklamer og meget andet. SEO handler om indhold på din hjemmeside i form af ord. Ord, du selv kan skrive.

Dog tager det tid at blive en haj til SEO, og derfor kan du betale tekstbureauer eller andre folk for at forbedre din Google-placering. Det vil koste lidt, men så er din løsning også holdbar, indtil Googles algoritme ændrer sig, eller der kommer nogen, der er bedre end dig.

Forbedr din placering på Google i dag

Har du en hjemmeside, kan du starte din søgemaskineoptimering i dag. Der er mange ting, der har indflydelse på din placering, men her er tre væsentlige ting, som du kan starte med:

Søgeord – lav en analyse af hvor trafikken befinder sig i Google (tip: brug AdWords)
Linkbuilding – Link til dit domæne med dit domænenavn fra kataloger, forum, profiler  etc.
Titler og metabeskrivelse
Content – Sørg for masser af indhold, der dækker dit emne i bredden

Disse tre ting er nogle af de mest essentielle for en god Google-placering i 2018. Dog er det værd at nævne, at der i alt er over 200 variabler, som spiller ind.

Søgeordet – det mest anvendte værktøj

Når du beskæftiger dig med SEO, tales der oftest om søgeord. Altså et ord du gerne vil findes på, når folk søger efter det på Google. Derfor er det vigtigt, at teksten på din hjemmeside har fokus på dette ord. Cirka 2,5% af teksten skal være søgeordsrelateret, men det kan variere alt efter, hvem du spørger.

Søgeordet skal naturligvis have relevans for din virksomhed.

Skab forbindelser med linkbuilding

Linkbuilding er et andet parameter, der påvirker din placering på Google. Linkbuilding er kendetegnet ved, at der figurerer links på din hjemmeside. Enten til andre af dine produkter eller til noget andet relevant på en anden side. Ligeledes kan andre hjemmesider, blogs, artikler med mere linke til dig. Derfor snakkes der også om intern og ekstern linkbuilding. Det interne er alt det, der linker fra dig til dig, mens det eksterne er alt det, der linker fra dig til en anden eller fra en anden til dig.

Alt dette er SEO, og derfor er linkbuilding vigtigt, hvis du ønsker at være god til søgemaskineoptimering. Oftest koster linkbuilding ingenting. Alternativt kan du betale for, at en artikel eller et blogindlæg linker til dig, hvis det er relevant. Det er meget almindeligt og er til at betale sig fra.

Fang den potentielle kunde

Metabeskrivelser påvirker ikke din placering på Google. Alligevel tæller antal besøgende på din side med i resultatet. Jo højere din placering på Google er, jo større er dine chancer for konvertering. Metabeskrivelsen er den mindre beskrivelse, du finder under linket. Den fortæller noget om sidens indhold, og det er her, du har en god mulighed for at påvirke din læser. Derfor er din metabeskrivelse vigtig.

Selve metatitlen har indflydelse på Google-placeringen. Derfor skal du huske at inkludere søgeordet i din titel.

Der ligger utallige af brugbare guides på nettet om, hvordan du skriver en god metabeskrivelse og metatitel. Derfor kan du sagtens gøre det selv – og din egen arbejdskraft er gratis.

Hold dig ikke tilbage

SEO er kompliceret, da der er mange faktorer, der spiller ind på en god Google-placering. Vores anbefaling er, at du prøver dig frem. Du kan ikke tabe noget på det, da du kan lave det hele selv – det skader dog din side, hvis du kopierer fra andre. Rigtig god fornøjelse med din søgemaskineoptimering.