Brug EU’s energimærkning ved køb af hårde hvidevarer

Har du bygget nyt hus eller renoveret, og trænger dine hårde hvidevarer til en opgradering? Eller er vaskemaskinen stået af? Før du går ud på markedet, bør du overveje, hvad du har brug for, og hvad der er den bedste investering. Det kan være en god idé at kigge lidt på markedet hjemmefra, inden man går ud i butikken. På internettet kan du nemlig tjekke diverse forbrugerguides og tests, samt overveje hvilke krav du har til maskinen.

Skal du købe hårde hvidevarer i Grinsted og omegn, kan du få gode tilbud hos H. J. Hansen. De har et stort udvalg af hårde hvidevarer og gode priser. Butikken i Grinsted har et stort lager, der sikrer dig lave priser – Læs mere her

Invester i teknologi og spar penge på dit forbrug

Når du køber hårde hvidevarer, skal du uden tvivl gå efter A energimærket. Alle hårde hvidevarer er mærket, og de bedste hedder A+++. Det højeste energimærke giver dig det laveste forbrug af ressourcer. Det vil altså sige, at du sparer penge på vand-, varme- og elforbrug.

Andre mærkeordninger

Udover bogstavs/farveskalaen kan du også gå efter forskellige miljømærker. Svanen og Blomsten er hhv. nordisk og europæisk. Når et produkt har et eller begge mærker, betyder det, at de er blandt de mindst miljøbelastende af denne type produkter på markedet. Dermed ikke sagt at der er gået på kompromis med kvaliteten. De tjekker disse mærker nemlig også. Når du køber hårde hvidevarer med disse mærker, sikrer du også, at det ikke indeholder sundhedsskadelige stoffer. Derudover kan du kigge efter Carbon Footprint, som viser hvor meget CO2, produktet udleder i hele sin livscyklus.

Når du køber andre produkter end hårde hvidevarer, findes der også en række mærkningsordninger. Svanen og Blomsten kan bruges på de fleste produktkategorier. Til kontorartikler og maskiner findes mærker Energy Star, og til træ og papir bruges FSC-mærket.