Brug håndledsstøtte og undgå museskader

Museskader kan ramme alle, der sidder lang tid foran en computer. Det viser sig ved smerter i hænder, arme, skuldre og nakke. Der er altså forskellige typer af museskader, der viser sig i forskellige dele af kroppen. Hvis skaden optræder i hænder eller arme, kan hænderne desuden føles kolde, mangle styrke og være følelsesløse. Ved museskader befinder man sig i en betændelsestilstand, og det er derfor vigtigt at tage det alvorligt og gøre noget ved det i tide for ikke at forværre det. Hvis du bruger håndledsstøtte, når du sidder ved computeren i længere tid ad gangen, vil det kunne afhjælpe problemer som både museskader og andre problemer, der kan opstå ved lang tids siddende ved computeren.

 

Hvordan hjælper håndledsstøtten?

Der findes forskellige typer af håndledsstøtte, og nogle typer virker ved, at de afgiver varme og kompression til leddet og dermed øger blodgennemstrømningen og på den måde giver mere kontrol over sine bevægelser i hånden og armen. Derudover beskytter alle håndledsstøtter mod friktion og stød, og de lindrer smerter og beskytter mod inflammation.

De forskellige typer af håndledsstøtte kan afhjælpe på forskellig vis og dermed hver især være god til forskellige typer af skader. Der findes både håndledsbind og bandager med og uden skinne, som hver kan bidrage med støtte til din skade eller afhjælpe en eventuel kommende skade. Det er ikke kun museskader, en håndledsstøtte kan hjælpe med. De er også meget effektive, hvis man har slidgigt, leddegigt, stive eller svage håndled eller er i gang med genoptræning efter en idrætsskade eller anden overbelastning. Der findes også både håndledsstøtter til brug om dagen, for eksempel når du sidder ved computeren, eller til brug om natten hvis du har svært ved at sove grundet smerter.

Hvis du har besluttet, at du vil have fat i en håndledsstøtte, er det en god idé at huske at tage det af, inden du vasker hænder, så det ikke bliver vådt. Det kan nemt tages af, da der som oftest er velcrolukning i de forskellige håndledsstøtter. Hvis du tænker, at det kan hjælpe dig at bruge en håndledsstøtte, kan du købe håndledsstøtten – klik her.