Du kan redde liv med førstehjælp

De fleste danskere føler, at de lever i en tryg verden og tænker måske endda ”uheld sker kun for naboen og ikke for mig” – men hvad nu hvis du helt uventet er vidne til en ulykke, en person falder om for øjnene af dig eller andet, der gør, at du må reagere med det samme og yde førstehjælp? Mange får berøringsangst og er ikke i stand til at reagere i en sådan situation, og det skyldes hovedsagligt et manglende kendskab til, hvordan førstehjælp ydes, og en frygt for at gøre noget forkert og måske endda gøre ondt værre.

Få de nødvendige redskaber med et førstehjælpskursus

Ved at kunne førstehjælp kan du kort sagt redde et andet menneskes liv, og for at få modet til at agere hvis uheldet er ude, kan du med fordel tage et kursus i førstehjælp. Her får du den nødvendige faglige viden og de korrekte redskaber til at kunne handle i de forskellige ulykkessituationer, du måtte komme ud for. De fleste udbydere tilbyder flere slags kurser, bl.a. førstehjælp ved

  • Hjertestop,
  • Ulykker,
  • Blødninger,
  • Kemiske påvirkninger,
  • Sygdomme,
  • Småskader,
  • Skader på bevægeapparatet, inkl. hovedskader.

Dermed er der også et kursus for dig. Uanset om du er privatperson, eller om du arbejder i en virksomhed, hvor der er brug for at kunne en eller flere forskellige slags førstehjælp. Find førstehjælpskursus klik her.

Førstehjælp er som en slags forsikring. Du håber, du aldrig får brug for det, men du er glad for at have det, hvis uheldet er ude. Tænk hvis en, du har kær, kommer ud for en ulykke, og du må stå ved siden af og se passivt til, fordi du ikke har værktøjerne til at hjælpe og agere. Vil du kunne tilgive dig selv?

Statistikken er skræmmende

Op til hver anden husstand i Danmark oplever en ulykke af en eller anden grad inden for hjemmets fire vægge. Denne statistik øges, hvis der er børn i hjemmet. Derudover dør 3500 mennesker i Danmark hvert år på grund af et pludseligt hjertestop. Disse mennesker kunne muligvis stadig være i live, hvis der havde været hjælp i nærheden. Hvert minut en person er bevidstløs, og hvor hjernen ikke får den nødvendige ilt, formindskes chancerne for overlevelse med 10%. Derfor er det vigtigt ikke kun at vide, hvad du skal gøre, men også turde gøre det – og uden tøven.