Brug lys i indretningen

Mange har oplevet det, hvor man sidder rundt om et spisebord og får serveret en lækker middag i godt selskab, men hvor lampen lyder alt for meget. Det kan også være, at man har placeret sig i læsekrogen med sin nye bog, som hurtigt er blevet svær at læse på grund af det alt for svage lys. Det kan faktisk være overraskende svært for mange at indrette en bolig, et kontor eller et andet værelse, hvor den rette balance af lys skaber den perfekte stemning.

 

To vigtige rum

Stuen er hjemmets hyggerum, hvor der skal være plads til at lave alt fra at dase i sofaen og sidde med en hyggelig bog til at ordne det sidste arbejde. Derfor er der store krav til belysningen i stuen. I alle stuer bør der være et læsehjørne, hvor man kan stille lampen med skarpt lys, når man skal læse en god bog eller forberede arbejde til næste dag eller med dæmpet lys, når det er tid til at slappe af i sofaen og skabe en hyggelig stemning. For at undgå at stuen bliver fyldt med forskellige lamper med utallige funktioner, kan man med fordel investere i få lamper, hvor styrke og farvetemperatur kan indstilles, så man kan skabe den stemning, som man ønsker.

 

Meget af familiens tid foregår også rundt om spisebordet, som bliver brugt til meget andet end at spise ved i mange hjem. Derfor er det også vigtigt, at lysets styrke og farve kan ændres, så det både kan blive hyggeligt at sidde og spise en god middag med familien eller gode venner, men så det også kan have en god funktion som arbejds- eller lektiebord. Forskellige pærer gør, at man nemt kan ændre fra funktionslys til stemningslys. Så har man det hele.

 

Dyrere men mere funktionel løsning

Der skal ikke være nogen tvivl om, at hvis man vil have lamper og pærer, som kan indstilles efter stemning og funktion, kan det blive en dyr affære. Hvis man falder for en fed lampe, som man ikke lige har medregnet i månedens budget, kan man nemt og hurtigt få et sms lån, så man kan skabe den rette stemning i sit hjem eller på sit kontor.