Cnc drejning yder stor præcision

 

I mange konstruktioner er det de små detaljer og elementer, som i virkeligheden er de bærende og vigtigste. De færreste er dog opmærksomme på dette og selve arbejdet bag. Det er nemlig ikke så ligetil at fremstille de mange komplekse dele i den ønskede kvalitet uden de rigtige omstændigheder. Læs mere her omkring hvordan Cnc drejning fungerer og til hvilke emner det benyttes. 

 

Hvad er CNC?

I dagens samfund er der udviklet betydelige og vigtige funktioner i blandt andet forbindelse med fremstillingen af de mindste dele i en produktion og andre dele. Her har CNC haft en stor interesse og er hyppigt brugt i industrien. CNC er helt simpel oversat Computer Numerical Control. Dette bruges i forbindelse med produktionsmaskiner. Her udnyttes computeren til netop at kunne fremstille de ensartet og komplekse dele. Det bruges grundet den meget høje nøjagtighed, der ikke synes at kunne opnås på andre måder. Det er gældende indenfor forskellige materialer, blandt andet metal. Brugen af CNC er med til at kunne give den høje kvalitet, som efterspørges inden for industrien.

 

CNC drejning

Der er forskellige muligheder indenfor brugen af CNC, som industrien i stor grad benytter sig af.  I alle tilfælde er det computeren, som styrer opskæringen og formningen af det pågældende materiale. Cnc drejning er hyppigt brugt i forbindelse med mange bearbejdninger. Det kan sammenlignes med fræsning, da begge er en spåntagende bearbejdning. Det vil helt lav praktisk sige, at der reduceres på diameteren på et stang materiale.

 

Selve processen sker ved hjælp af et skærende værktøj. Selve værktøjet er ofte til en specificeret dimension. Cnc drejning har dog unikke egenskaber ved sin bearbejdningsproces.  Selve emnet, som bearbejdes, er roterende. Det sker ved et roterende opspændværktøj.  Emner, som produceres således, er både udvendige samt indvendige profiler.

 

De emner, som bearbejdes ved hjælp af Cnc drejning, kunne eksempelvis være følgende

 

  • Hjul
  • Kronhjul
  • Maskindele
  • Rør
  • Stempler

 

Alle disse opnår en stor præcision og kvalitet grundet brugen af Cnc systemet. Specielt i moderne maskinparker bliver resultatet yderst tilfredsstillende og giver den ønskede nøjagtighed af emnerne.

Forskellen på drejning og fræsning

Selvom Cnc drejning og fræsning kan sammenlignes, så er det ikke det samme. Det bruges til forskellige processer og emner, hvilket gør betydning vigtig. Fræsning bruges, i modsætning til drejning, til mere krumme og plane overflader. Her er emnet spændt godt fast til et opspændsværktøj. På denne måde kan maskinerne bedre opnå det ønskede resultat.