DEN PERFEKTE ORDSTYRER

Når der forelægger et snarligt arrangement, er det af stor betydning, hvem der håndterer dagen. Nogle vælger at selv stå for slagets gang, når de afholder deres event, mens andre vælger en konferencier – også kaldet en ordstyrer. Denne person er ofte vigtig for dagen, da det er ham eller hende, der forener dagens program med foredragsholdere og publikum.

En vigtig tovholder

Når man taler om, at en dygtig ordstyrer skal forene arrangement, foredragsholder og publikum, menes der særdeles, at personen skal fungere i den vigtige rolle det er, når man er ordstyrer. Her har man nemlig ansvaret for skabe stemning, holde debatten i gang, præcisere synspunkter og sørge for, alting finder sted med plads til seriøsitet, humor og nuancer. Så hvilke træk skal man se efter, når man finder sin person til denne rolle?

Kig på andre muligheder end de interne

En ordstyrer eller konferencier er ikke nødvendigvis en person, der findes internt i jeres organisation. Ofte kan det være en fordel at vælge en person, der egner sig inden for emnet eller temaet, men ikke nødvendigvis er kendt for holdninger inden for området. Det gør det lettere at forbliver objektiv, og det er væsentligt, når der skal diskuteres konstruktivt og udtømmende. Vælger man at gå med en ekstern personlighed til rollen, åbner det desuden for, at man kan bruge et stort navn som trækplaster til arrangementet. Der skal naturligvis være et match mellem personen og arrangementet, så det ikke mister troværdighed, men et offentligt kendt navn kan tit gøre en forskel for deltagerantallet.

Kontakten er afgørende

Selvom du synes, dit kommende arrangement er fyldt med spændende temaer, der med statsgaranti nok skal skabe debat, er det ikke sikkert, dit publikum er helt på bølgelængde. Er engagementet ikke så højt som umiddelbart antaget, er det vigtigt, din ordstyrer er i stand til at fange stemningen og skabe fornyet kontakt til gæsterne. Der er intet facit til det formål, så her er det vigtigt, der er tale om en karismatisk person, der kan genskabe gnisten og opmærksomheden.

En god ordstyrer ”oversætter”

Bærer dit arrangement præg af tung information lange oplæg? Så er det vigtigt, din ordstyrer er i stand til at opsummere og fremhæve de mest relevante pointer fra oplæggene. Kan personen tilmed relatere og drage perspektiver, er det en oplagt kandidat.