Den rigtige indpakning sparer millioner for supermarkeder
Hvert år smides der mange tons mad ud fra danske supermarkedet. De er dog begyndt at give mad til de mange Spild Mad organisationer, som deler mad ud til folk, som har brug for det. Det løser dog ikke alle problemer og det er ikke alt mad, som man kan give videre, da man har det i butikken til, man næsten ikke kan spise det. I hvert fald ikke da man skal overholde en masse fødevareregler for at gøre det.
Indpakning har kæmpe betydning for hele fødevareindustrien for med den rette indpakning, kan maden holde i længere tid. Derfor er det så vigtigt med fødevaregodkendt plast til at opbevare maden korrekt.
Ny fødevaregodkendt plast sparer mange penge
Selv hvis supermarkedet kan have maden i deres butik i få dage mere. Ja selv en dag mere vil gøre en kæmpe forskel for dem. Især med de mange nye populære madvarer, hvor man gerne vil have færre tilsætningsstoffer i dem.
Det har vist sig at være en kæmpe udfordring for fødevareindustrien, for det er ikke bedre for miljøet med produkter uden tilsætningsstoffer, hvis man så ender med at spise meget mere mad ud. Men heldigvis arbejdes der hele tiden på nye tiltag inden for fødevaregodkendt plast og emballage, som passer på maden over lang tid.
Det kan det bl.a. bruges til at forbedre alt inden for brød. En stor udfordring er, om man på et tidspunkt kan få frugt til at holde i længere tid. Dog opholdes det allerede i lang tid, det er grunden til, at du kan få danske æbler hele året rundt.
Meget ser ud til, at vi får en fremtid, hvor der er mindre madspild. Det vil være trist for dem, som får mad fra det nu, men det betyder også bare, at der bliver smidt mindre ud i skraldespanden. Ikke til mennesker.