Sponsoreret indlæg

Den uundværlig teknologi til dine afgrøder

markanalyseDet er et stort arbejde at holde øje med store marker fulde af afgrøder. Det kræver en masse tid at holde øje med alle afgrøderne, og så koster det selvfølgelig også mange penge, da man skal bruge en masse penge på at gøde hele marker frem for lige dér, hvor der egentlig er et behov for det.

Det kan dog undgås, hvis man benytter den nye, uundværlige teknologi til dine afgrøder, nemlig planteinspektion. Planteinspektion går ud på at man bruger teknologien til at få et godt overblik over afgrøderne på markerne – med henblik på at finde ud af, om nogle planter er syge, har brug for mere omsorg eller lignende. Det er hurtigt og nemt, og det giver dig et super overblik over, hvordan dine afgrøder i virkeligheden har det én kvadratmeter ad gangen og hvor du derfor helt præcist skal sætte ind for at undgå at dine afgrøder dør. Planteinspektion er på den måde et uundværligt værktøj for alle landmænd.

Markanalyse

Én af metoderne inden for planteinspektion er markanalysen. Markanalyser kan kort fortalt betegnes til et kort over afgrøderne og deres sundhedstilstand. Alle dataene til dette kort bliver opsamlet ved hjælp af en drone. Dronen flyver over marken og aflæser markens fotosyntese ved hjælp af specielle kameraer. Dataene bliver analyseret, så man senere kan dykke dybere ned i dem og analysere nærmere.

Man kan for eksempel tælle planter, identificere ukrudt i marken, udregne højden af marken og finde ud af, om der er nogle planter, der lider af plantestress. Markanalyser gør det også muligt at oprette tildelingskort – kort over marken, som fortæller, hvordan marken har det. Resultaterne af disse analyser kan bruges til at finde ud af, hvilke planter eller områder, der har behov for mere gødning og det kan også hjælpe med at estimere det forventede afkast ved høst af afgrøderne. Det er uundværlig viden, der kan sørge for at du sparer penge på gødning og tid på overvågning af afgrøderne.

Markanalysen tager i sig selv ikke lang tid. Varigheden varierer dog alt efter, hvor mange hektar, der skal analyseres. En drone har brug for cirka et minut pr. hektar, og et tildelingskort vil herefter kunne leveres inden for 15-45 minutter. Det tager således omkring 1-2 timer fra dronen letter til at tildelingskortet er klar til brug i sprøjtemaskinen.

Vil du gerne vide mere om planteinspektion? Læs mere her: planteinspektion.dk