firmagaver

Derfor betyder firmagaver mere, end du tror

Der skal ikke herske tvivl om, at nutidens ansatte er meget opmærksomme på, hvordan de behandles af deres arbejdsplads. Derfor er de ritualer, der finder sted på arbejdspladsen af stor betydning – og kan faktisk være afgørende for arbejdsmiljøet.

Et af de helt store ritualer er forbundet med firmaets julegave. Når man som virksomhed udvælger julegaver til ansatte, skal man derfor træde varsomt, men samtidig glæde sig over, at man både har mulighed for at glæde sine ansatte og forberede stemningen på arbejdspladsen i samme omgang. Læs meget mer om julegaver til ansatte – klik her

Her kommer en kort guide til årets firmajulegave:

 

Husk folk ikke er ens

Den værste fejl, man kan begå som virksomhed, er at tænke, alle vil synes godt om den samme gave. Ligesom i en almindelig familie er folk forskellige, har forskellige præferencer og deres egen unikke opfattelse af, hvad der er en god personlig gave.

Man kan naturligvis argumentere for, at en gavekurv kan bruges af mænd og kvinder i alle aldre, men desværre vil det hurtigt blive en kedelig gave uden overraskelsens magi, såfremt ansatte år på år modtog en gavekurv. For ligesom dine ansatte stiller krav til gaven, stiller de også krav i forhold til at blive tilbudt noget nyt. De vil gerne se, at de betyder nok for forretningen, til at ledelsen har hjort sig umage med at finde gode, spændende gaver.

Husk at bestille i god tid

Sørg altid for, at der er styr på julegaven minimum en måned før den skal gives. Er der noget, der er værre end at give en dårlig gave, så er det slet ikke at give nogen.

Når du bestiller julegaver til de ansatte, skal du koordinere indsatsen, så alle julegaver er klar til at blive delt ud på (typisk) den sidste dag inden juleferien startet. Men husk også at have øje for de medarbejdere, der har taget ekstra fridage, så de får gaven med hjem på deres sidste arbejdsdag inden jul.

Alternativt kan I som firma vælge at sende gaverne til de ansattes privatadresse.

Ring til en gaveshop

Sidste råd er det oplagte. Ring til en såkaldt gaveshop. Mange virksomheder har gjort det til deres speciale at indkøbe store partier af attraktive julegaver, som virksomhederne får billigere adgang til kontra butikspriser.

Hernæst tildeles virksomheden deres egen gaveshop, hvortil de ansatte får et login. De kan derved online vælge iblandt flere flotte gaver og bestille deres favorit. Metoden er god, fordi den gør det muligt at finde noget, der tiltaler den enkelte ansatte, Samtidig overgår den logistiske udfordring til gaveshoppen, der derved klarer det hele. Det er nemt og sikrer julefred i virksomheden.