Derfor bør du vælge en freelance sagsbehandler

Mange elementer i livet kræver juridisk rådgivning. Og her er boligrådgivning en af de ting, som ofte er en god idé at få vejledning til. Her er det både rådgivning, men også udarbejdelse af skøde og køberkontrakter. Men der er desværre en kedelig tendens: Det kan sommetider være rigtig dyrt at gå til nogle dyre advokathuse.

Og derfor vælger rigtig mange at gå til en freelance sagsbehandler. Her er prisen typisk markant lavere, men den juridiske faglighed er der stadig til at løse jeres udfordring og hjælpe jer på rette vej. Her vil du typisk finde priser på mellem 2-400 kroner, og det er ofte en billig løsning at vælge sammenliget med mange alternativer.

Find en god freelance sagsbehandler

Hvis ikke du kender en, kan det være nødvendigt at gå på udkig. Og her kan du vælge den hurtige løsning og blot foretage en Google-søgning. Der er nemlig flere forskellige, der tilbyder dette. Dog kunne det formentlige være rarest for dig – og mest overskueligt – hvis du fandt en, som bor tæt på dig; fx i samme kommune eller område.

En god sagsbehandler, der arbejder freelance, er Channie fra Juridisk Servicecenter. Hun kan hjælpe med både udarbejdelse af skøde, købsrådgivning, familieoverdragelse og generel freelance sagsbehandling til skarpe priser, der ofte starter fra 250 kroner i timen.

Disse freelancere kan også sommetider være tilkoblet forskellige ejendomsmæglere eller advokatkontorer, og du kan måske være heldig at finde en gennem disse kanaler også. Prøv evt. at ringe til nogle lokale og se, om de kan tilbyde denne løsning til dig – og om de kan hjælpe dig med at finde ude af, om denne løsning er det helt rigtige valg for dig og din sag.

Undgå at betale for meget

Der er faktisk flere årsager til, at det ofte er billigere at få din sag behandlet freelance. For det første undgår du at betale for mere, end du rent faktisk har brug for. Hvis din opgave er simpel, så er det måske ikke nødvendigt for dig at gå ud og betale mange tusinde kroner i timen hos de absolut dygtigste. Så kan det være rigeligt med fx en juralog, og du kan stadig få et tilfredsstillende resultat, som dækker dit behov ind ganske glimrende.

Den anden er mere klassisk freelance: Der er færre omkostninger forbundet for freelanceren, hvorfor prisen kan være markant lavere. Ikke alle freelancere har medarbejdere at aflønne eller en høj husleje at betale. Og det betyder jo altså, at de sagtens kan drive en forretning, selvom de ikke har en meget høj timepris.

Derudover vil freelanceren lynhurtigt rådgive dig til at vælge en anden, hvis det bliver nødvendigt. Det kan være, at lige præcis din sag kræver en enorm indsigt i et specielt område i juraen, hvor du simpelthen er nødsaget til at gå direkte til en advokat. Dette kan freelanceren også hjælpe dig med at vurdere, så du kun behøver at involvere end dyr advokat, hvis det virkelig er nødvendigt. Det andet kan freelanceren tage sig af, og så kan du spare nogle penge.