Dataløn Lønsystem

Derfor er det ikke lige meget, hvilket lønsystem din virksomhed bruger

Lønsystemer er nok ikke den mest sexede ting, og heller ikke noget som start-ups eller mindre virksomheder ønsker at bruge forfærdeligt meget tid på. Men det bør du gøre, for du kan spare mange administrationstimer ved at vælge et nemt og overskueligt lønsystem. Lønadministration er ikke nogen nem sag og derfor bør du undersøge flere lønsystemer, så du er sikker på, at du anvender et, der letter arbejdet og som er nemt for dig at navigere i.

Lønsystemer hjælper dig med en masse praktiske ting i forbindelse med at drive en virksomhed. Det er herfra du administrer løn, udbetalinger, indberetning til skat m.m. I dag er det nemt at bruge de online lønsystemer og det har mange fordele, blandt andet at det foregår online og automatisk, så når du har indtastet stamdata på din virksomhed og dens ansatte, beregner et godt lønsystem selv udbetalinger, SKAT, ATP, udsendelse af lønsedler og meget andet.

Ud over at et godt og intuitivt lønsystem sparer dig mange timer på administrationsarbejde, kan du også spare på lønningerne: Er du en lille eller nystartet virksomhed er der måske ikke råd til at ansætte en bogholder. Et af Danmarks mest populære online lønsystemer er DataLøn og én af årsagerne til dette er, at programmet ikke kræver noget forudgående kendskab til lønbehandling og kan derfor også bruges af dig der ikke er vant til at lave løn.

Hvad skal et godt lønsystem kunne

Som ny i lønsystemverdenen kan det være lidt af en mundfuld at sætte sig ind i. En god idé er altid at kigge på, hvad andre virksomheder, der minder om din, bruger af lønsystemer. Når du begynder at undersøge de forskellige lønsystemer, vil du hurtigt opdage, at der er mange at vælge imellem, og det kan være svært at finde ud af, hvilken der bedst passer til dig og dit behov. Hvis du er selvstændig erhvervsdrivende, iværksætter eller har ansvaret for en mindre virksomheds bogholderi, bør du netop vælge et lønsystem der er let at gå til og let at forstå. Og med det store udbud der er på markedet, bør du ikke heller ikke nøjes med mindre: Et moderne og godt lønsystem skal kunne varetages af alle – også af dem uden forudgående erfaring med lønbehandling.

Desuden bør et godt lønsystem som minimum kunne følgende: Afregne løn for alle ansatte, både fast- og timelønnede. Overføre betalinger til blandt andet medarbejdere, pensionskasser, barselsfonde og SKAT. Hente skattekort og sende lønsedler. Indberette feriepenge til enhver given feriekonto såsom FerieKonto, 3F, Horesta m.m. Desuden skal programmet kunne samarbejde med almindelige regnskabsprogrammer og nemt integreres med services som Billy, E-Conomic, Dinero og lignende.

Så derfor…

Vælg et lønsystem, det er fleksibelt, sikkert og nemt at arbejde med. Vælg et, der passer til din virksomhed – måske du er selvstændig, måske du kun har timeansatte medarbejdere eller måske du ønsker at udbetale løn hver 14. dags. Uanset hvad dit behov er, er det muligt at finde et lønsystem der opfylder alle dine behov – og som du selv kan varetage og navigere i.

Læs også om tidsregistrering her