Det rette inventar styrker produktionen

Følgende indhold er sponsoreret

Har du 100% styr på inventaret i virksomheden? Hvis ikke, så er det tid til at gøre dig nye overvejelser og indrette på ny. De rette møbler til kontor er nemlig med til at hæve de ansattes produktive niveau.

Og det giver god mening. Støj, larm og dårlig ergonomi kan nemlig fjerne fokus fra opgaverne.

Når det støjer, koster det penge!

Det er desværre sandt. Der kan sættes lighedstegn mellem larm og mindsket indtjening. For når det støjer og larmer, så ryger evnen til at forbyde sig i sine arbejdsopgaver.

Og det er ikke bare, mens den kortvarige forstyrrelse står på, at man mister sin koncentration. Undersøgelser har vist, at en forstyrrelse bryder ’arbejdsflowet’, hvorefter der kan gå op til 25 minutter før du igen er fyldt koncentreret og fordybet i opgaven.

Det er mange minutter – og hvis der er adskillige forstyrrelser i løbet af dagen, så mister man et betydeligt produktionsoutput.

Forstyrrelser kan dog vise sig som mange ting. Derfor bør man også have det rette udstyr og inventar for at forhindre dem.

Når man møder støj fra ringende telefoner, fra et åbent vindue eller larm fra kollegaer, så skyldes det ofte, der ikke er tænkt i støjdæmpning. Afskærmning og lyddæmpende remedier kan gøre en stor forskel her.

Ligeledes kan en simpel lampe med en grøn og rød pære være effektfuld. Forestil dig, at du er på vej over til en kollega, men ser det røde lys. Nu ved du, at han eller hun ikke vil forstyrres. Dermed spare kollegaen en afbrydelse og kan forblive fordybet i sine opgaver.

Ergonomi er økonomi

Som ansat har du stor glæde af inventar som hæve/sænke bord, en god og støttende kontorstol samt god ventilation og belysning – som også er vigtige elementer, når man indretter sig.

Naturligt lys har stor indflydelse på koncentrationsevnen, og det samme er gældende for sine arbejdsredskaber.

Arbejdshøjden skal være ideel og stol, underlag m.m. skal så vidt muligt aflaste kroppen.

Husk kulturen!

Selvom man kan gøre meget ved at investere i udstyr og møbler til kontoret, er det vigtigt, at man også arbejder for at opnå en virksomhedskultur, hvor man respekterer, at folk kan sige: ”Vi vil ikke forstyrres nu”. Ignorerer man de nye tiltag, bliver der tale om spildte penge.

Der skal derfor indgås en social kontrakt, hvormed man accepterer de nye fælles spilleregler.