Det skal du forlange af dit rengøringsfirma

Det er helt normalt, at danske virksomheder hyrer rengøringsfirmaer til at sørge for, at de ansatte har rene og hygiejniske miljøer at møde ind til.

Støv og skidt er nemlig ikke bare grimt at se på, men kan rent faktisk vise sig at påføre ekstra sygdomme til medarbejderne. En uskyldig ting som støv består f.eks. af alt fra hudskæl til kemiske rester, fibre fra tæpper, rester fra hår, røg og os – samt en masse andre ulækre ting.

Når alt dette mikses til en støv-cocktail, betyder det, at vi er i farezonen for at indånde det. Støvet hvirvels konstant op, og kan derfor være medvirkende til, at vi bliver syge. Det er naturligvis meget individuelt, hvordan man reagerer på støv, men alene potentialet til at fremprovokerer utilpashed eller allergier, bør være signal om, at det skal tages alvorligt.

Som arbejdsgiver er det naturligvis din opgave at sørge for, du tilbyder dine ansatte ordentlige forhold. Der bruges i de fleste danske virksomheder meget store summer på at have det rette inventar og de rette forhold, og det ville da være ærgerligt, hvis det skulle glemmes, fordi der er stort fokus på dårlig hygiejne.

Rengøring skal tilrettelægges individuelt

Hos DS Rengøring, der er eksperter i erhvervsrengøring i Aarhus, har man for længst erkendt, at de danske arbejdspladser er forskellige i formen, hvilket betyder, de skal tilgås forskelligt. Derfor tilbydes alle erhvervskunder en gennemgang, hvor den bedste løsning findes. Det giver god mening, da nogle virksomheder måske har ekstra behov for højderengøring eller pudsning af glasoverflader, mens andre skal have taget særlig hånd om kantineforhold eller sterile miljøer. Uanset hvad, er det vigtigt, rengøringsfirmaet er i stand til at give et tilbud, hvor de rette folk møder op med det rette udstyr og klarer opgaven effektivt – med et flot og rent slutresultat.

Bemærk desuden, at mange virksomheder i dag bruger miljørigtige rengøringsmidler. Det kan være vigtigt for jer, hvis I f.eks. har en grøn politik, I ønsker at indarbejde i alle aspekter af forretningen. Signalværdien her er stærk!

Sørg for god kvalitetskontrol

Mange rengøringsselskaber lever i høj grad af deres erhvervskunder. Derfor ønsker de at levere et godt resultat hver eneste dag. Det har fået mange af rengøringsvirksomhederne til at gå ekstra meget op i deres kvalitet. De ved, at kunderne straks opdager, hvis der ikke gøres ordentligt rent, så hvorfor ikke komme dem i forkøbet og sørge for, det slet ikke sker!

Som virksomhed kan du derfor spørge ind til, hvordan en potentiel ny rengøringspartner sørger for deres kvalitetskontrol. Det vil signalere, om du er ved at indlede at samarbejde med en seriøs partner eller ej.

Samtidig kan det være en god idé at indhente tilbud fra flere firmaer, da du derved får lettere ved at sammenligne de enkelte tilbud og vurdere, hvor du får den bedste løsning. Men husk! Pris og kvalitet ofte hænger sammen.