Derfor er et godt arbejdsmiljø enormt vigtigt for virksomheden

I hverdagen befinder vi os mere end halvdelen af dagstimerne på vores arbejdspladser og sammen med vores kollegaer. Vi bruger enormt meget tid, energi og ressourcer på arbejde, og det er derfor rigtig vigtigt at have et godt forhold – både til kollegaer, til chefer og til arbejdspladsen generelt. For at kunne samarbejde bedst muligt, er det essentielt for os som medarbejdere, at vi kender hinanden og ved, hvem vi skal tilgå i hvilke situationer. En åben dialog mellem chefer og medarbejdere er også ofte at foretrække, så vi som ansatte føler, at vi kan komme til cheferne med spørgsmål, tvivl og problemer.

 

Et godt kontormiljø

En af de vigtigste faktorer i skabelsen af et godt arbejdsmiljø er selve kontormiljøet. Netop fordi vi bruger så meget tid der, er det vigtigt at vi føler os godt tilpasse og kan få ro til at udføre vores arbejdsopgaver. Der er mange ting, der kan spille ind i skabelsen af det gode kontor – en god kontorstol, et hæve/sænkebord, god akustik, grønne planter, adgang til te, kaffe og frisk frugt og ro og orden er blot nogle af de faktorer, der kan påvirke arbejdsmiljøet i den rigtige retning. Er kontormiljøet i orden, bliver vi ikke så let stressede, vi er gladere og sundere, og vi arbejder derfor mere effektivt.

 

Firmaarrangementer kan ryste kollegaerne sammen

Ved et godt arbejdsmiljø forstås ikke kun, at forholdene på arbejdspladsen er gode, men også at firmaet sørger for at planlægge arrangementer uden for arbejdstiden. En ting, der helt sikkert kan hjælpe til med at skabe en mere åben dialog på kontoret, er et firmaarrangement af den ene eller den anden art. Når vi medarbejdere kommer uden for de vante rammer på kontoret, ser vi hinanden i et andet lys og kan bedre lære hinanden at kende. Der findes massevis af idéer til gode og lærerige ting, en arbejdsplads kan lave sammen uden for kontormiljøet. Eksempelvis kan der afholdes sjove firmaarrangementer på Bakken ved København. Her findes utallige oplevelser, muligheder for teambuilding, hyggelige steder at drikke en fyraftensøl, naturskønne omgivelser til firmafesten og mulighed for vind i håret og sus i maven i alle de mange forlystelser. Kun fantasien sætter grænser.