Få hjælp professionel hjælp til løsning af konflikter

Selv de bedste og nærmeste relationer er ikke nødvendigvis uden konflikter og problemer. Selvom man holder meget af hinanden, kan der opstå kontroverser, der kan blive altoverskyggende og i sidste ende gå ud over relationen. Dette sker desværre ofte, da det kan være svært at finde en løsning og se ud over problemerne. Heldigvis er der en løsning, der fungerer for mange, nemlig at få hjælp udefra af en mediator. Hos leilaboel.dk kan du få professionel hjælp til at løse de konflikter, du ikke ved, hvordan du ellers skal gribe an.

 

Alt kan løses

Uanset om konflikten er mellem venner, kollegaer, naboer, par eller familiemedlemmer, er det noget, som du hos mediatoren Leila Boel kan få kompetent hjælp til at løse. Derudover er det også muligt for den enkelte at få hjælp til at håndtere svære situationer.

 

En mediator er mester i at skabe forståelse for flere synspunkter. Det betyder, at de involverede parter får et mere nuanceret syn på konflikten og bliver bedre til at sætte sig ind i den andens forståelse og oplevelse af situationen. På den måde kan der opstå enighed og gensidig respekt mellem parterne. Det vil sige, at mediatoren bygger bro, hvor det før virkede nærmest umuligt for de involverede at nå hinanden.

 

3 trin til løsning af konflikter

Selvom det til tider kan virke helt umuligt at finde en løsning på en konflikt mellem mennesker, vil der i så godt som alle tilfælde findes en løsning. Det kræver måske hårdt arbejde for de personer, som konflikten drejer sig om, men hvis de med hjælpen udefra lægger en indsats i det, vil det sandsynligvis lykkes.

Leila Boel opererer med følgende tre trin til løsningen af konflikter:

  1. Forståelse
  2. Accept
  3. Fælles løsning

 

Hvis man ikke forstår den andens synspunkt, vil det være utroligt svært at acceptere det. Derfor er forståelsen det første step i konfliktløsningen, og mediatoren spiller en stor rolle i, at parterne når frem til denne. Når først man forstår hinandens syn på sagen, vil det være meget nemmere at acceptere de andre synspunkter. Herefter er man allerede meget tættere på – med hjælp fra mediatoren – at kunne finde en fælles løsning på problemet.

 

Hvis du er træt af at gå rundt med ondt i maven over en konflikt, er det altså bare om at sætte en aftale i stand med mediatoren, så problemet hurtigst muligt kan blive løst.