Få mest ud af vores data – få en BI partner

Dette er et sponsoreret indlæg

BI er et udtryk for business intelligens. Det er en softwareløsning, som sorterer en stor og uoverskuelige mængde data og omdanner denne til et mere enkelt og overskueligt datasæt.

Data er vor tids valuta

Okay, vi handler selvfølgelig stadig med penge, men tænk over, hvor ofte vi faktisk også betaler med vores personlige data. Du har måske set dialogboksen, der dukker op, når du henter en ny app?

Du har sikkert ikke læst den (for hvem gør det?), men for det meste vil beskeden informere dig om, at du giver dine personlige oplysninger i bytte for en app. Men indsamlingen af data foregår langt flere steder. Der bliver fx indsamlet data om dig, når du betaler med dit dankort, laver en opdatering på Facebook eller kører i en bil med GPS.

Data er enormt værdifuldt i mange henseender. Hvis datasættet bruges korrekt, kan vi afdække visse mønstre, mangler eller tendenser, som kan være med til at forbedre vores levevilkår.

Small data og big data

Man opererer overordnet med to former for data: small data og big data. Som du måske kan forestille dig, bliver der samlet så meget data ind, at det bliver uoverskueligt – og noget af det er måske direkte ubrugeligt.

Big data er det data, der ikke nødvendigvis er indsamlet med et formål for øje. Der indsamles konstant data, fordi næsten alt vi gør, efterlader et dataspor. Det er denne data, man kategoriserer som big data.

Small data er ofte det datasæt, man står tilbage med, når ens big data er analyseret og sorteret. Men det kan også være data, man indsamler for at lave en mere kvantitativ analyse. Du har måske før prøvet at modtage en borgertilfredshedsundersøgelse af din kommune? Det er et eksempel på small data.

 

Fra uoverskuelige mængder data til brugbare data

 

Når man skal udlede noget fra et datasæt, tager det tid og viden. Hvis I er en stor virksomhed, som sidder på meget data, kan det være en fordel at alliere sig med en stærk BI partner, som kan hjælpe jer med at få det meste ud af jeres data.