Få ordnet kontorrengøringen og få gladere medarbejdere

Hvis arbejdspladsen er rodet og snavset, kan det have en negativ indvirkning på dine medarbejderes trivsel og arbejdsglæde. Derfor er det af stor vigtighed, at lederen i virksomheden kan sørge for, at medarbejdernes omgivelser – kontorer, mødelokaler, kantine og så videre – er rene og pæne. På denne måde kan hver enkelt medarbejder nemlig bedre koncentrere sig og dermed yde mere, hvilket kan være medvirkende til at spare tid, penge og ressourcer for firmaet helt generelt og på lang sigt.

Som leder af en virksomhed er det derfor vigtigt, at du sørger for at prioritere at ansætte nogle specialister i erhvervsrengøring i Aarhus, Aalborg, København, Odense, eller hvor end din virksomhed har lokaler, som kræver erhvervsrengøring og vedligeholdelse.

Det kan være en klar fordel at alle dine medarbejdere på hele arbejdspladsen kan være med til at debattere, hvordan de forskellige rengøringsopgaver i virksomheden skal prioriteres. Et godt råd kan for eksempel være:

  • Sørg for at du får lavet en helt klar aftale om, hvorvidt det er rengøringspersonalet eller de øvrige medarbejdere, som i det daglige skal sørge for at tømme papirkurve, rydde op, feje, skifte sæbe og håndklæder på badeværelserne, stille stole på plads, fjerne kaffekopper, og andre af de små dagligdags oprydningsopgaver.
  • Sørg for at rengøringen er synlig i den almindelige arbejdstid. Dette vil kunne styrke respekten for de enkelte rengøringsopgaver og rengøringspersonalet, da det kan være med til at sikre en god dialog i hverdagen, frem for at de enkelte medarbejdere til dagligt ikke ser rengøringspersonalet, og dermed får en følelse af at tingene ”bare” bliver ryddet op og gjort rent for dem.
  • Sørg for at I har en klar procedure for, hvordan I følger op på, om de forskellige aftaler i forhold til rengøringen og oprydningen bliver overholdt i virksomhedens travle hverdag.

En god grund til at overlade rengøringen af firmaets kontorer, mødelokaler, toiletter, kantine og øvrige lokaler til et erhvervsrengøringsfirma, kan være at det rene miljø i firmaet kan være med til at øge dine medarbejderes trivsel samt sundhed. Rene og ryddelige omgivelser er nemlig mere motiverende at arbejde i, og et både rent og ryddeligt indeklima har en stor betydning for medarbejdernes både fysiske og psykiske sundhed. For eksempel er det særligt vigtigt at både toiletter og køkkener bliver holdt rene i løbet af dagen, da der her kan florere mange bakterier, hvorved medarbejderne kan smitte hinanden med sygdom, hvis der ikke er ordentligt rengjort.