Reducér dit daglige forbrug af plastik med disse tips og tricks

Plastikaffald er dét, som naturen har aller mest vanskeligt ved at nedbryde, da plastikaffald udleder mikroplast, som bliver optaget i fødekæden og som derved kan ende i vores ellers helt rene drikkevand (Dog ikke påvist endnu). Dog findes der heldigvis en masse både gode og grønne alternativer til, hvordan du vil kunne reducere dit forbrug af plastik i din hverdag.

  • Undgå unødvendig plastikemballage. Plastikemballagen skal hjælpe dine madvarer til at holde sig i længere tid, hvorved du kan minimere dit madspild. Dog har man ofte behov for en beholder til sin mad alligevel, hvorfor en god bøtte, som kan vaskes og genbruges igen og igen, kan være nyttig – frem for, for eksempel, hver gang at skulle benytte dig af husholdningsfilm til at opbevare dine madrester.
  • Tænk over plastikemballagen, når du handler ind. Hvad enten du står i supermarkedet eller i tøjbutikken, er det bedst, hvis du ikke tager varerne med hjem i en plasticpose, da du, med den ekstra plasticpose, kommer til at bidrage til endnu mere forbrug og produktion af plastik. Alternativt kan du eventuelt forhøre dig rundt omkring, for at finde muligheder for at benytte restplast, så der ikke bliver produceret nyt plast – hvad enten det er specialister i plaststøbning, dine lokale indkøbsmuligheder eller noget helt tredje. Du kan også, når du for eksempel skal handle ind til aftensmaden i dit lokale supermarked, medbringe en pose eller et net af stof, til at bære varerne med hjem i. Denne kan du vaske engang imellem, og den kan bruges i mange år.
  • Få anskaffet dig en god drikkedunk, som du kan bruge i mange år fremover. Hvis du, hver gang du er tørstig, skal købe dig en ny flaske af vand – hvad enten det er fordi du er på farten, er på arbejde, er på studiet eller måske et helt andet sted – bliver det både rigtig mange penge og rigtig meget plastik i det lange løb.
  • Undgå syntetisk tøj. Syntetisk tøj udleder også mikroplast ved vand, som ender med spildevandet og i vandmiljøet. Derfor er det bedst at undgå nylon, elastan, akryl og polyester, når du køber nyt tøj, og i stedet lede efter bomuld, uld og hør, når du shopper efter nyt tøj. I denne forbindelse er det også værd at nævne, at det klart er bedst for miljøet, at shoppe tøj i genbrugsbutikker, da du ellers bidrager til en del overproduktion, hvilket belaster miljøet.