Få styr på indeklimaet i huset

Der kan ikke herske megen tvivl om, at et sundt indeklima er en uhyre vigtig ting, når det kommer til arbejdspladsen. Hvis klimaet ikke er tilstrækkeligt sundt, kan det bl.a. resultere i fugtskader, lugtproblemer og allergener (til stor gene hos allergikere, naturligvis). Luftpartiklerne skal altså renses vha. udluftning, og her kan et effektivt ventilationsanlæg være løsningen på problemerne. Er du interesseret i et ventilationsanlæg til virksomheden (og privat) i Skanderborg og resten af Danmark, så læs mere her. Ellers kan du også kigge med i det nedenstående, hvor du kan få et par nyttige informationer om anlægget og en række forskellige fordele ved investeringen.

 

Tydelige fordele

Ventilationsanlægget genbruger varme fra bygningen, når det lufter ud. Når du har installeret et ventilationsanlæg, skal du ikke bruge nær så meget energi på genopvarmning efter udluftning. Det giver udslag i en synlig besparelse i forhold til energiforbruget, og da energiforbruget mindskes, betyder det samtidig, at du sparer penge på varmeregningen. Der går dermed ikke særlig lang tid, førend anlægget har tjent sig selv hjem igen. Foruden den miljø- og pengemæssige besparelse, sikrer ventilationsanlægget dig også imod eventuelle fugtskader, hvilket i bund og grund er med til at øge bygningens værdi. Fordelene ved anlægget tæller altså både et sundt indeklima til medarbejderne, besparelser og værdiforøgelse af bygningen.

 

Husk at være opmærksom på

Ventilationsanlægget kræver kun lidt plads, men anlægget fordrer nogle ventilationskanaler. Anlægget er ikke fuldkommen støjfrit, men så længe du placerer det hensigtsmæssigt, er det på ingen måde et problem. Du bør være opmærksom på, at filteret skal skiftes med jævne mellemrum, ligesom at kanaler, ventiler osv. også skal tjekkes efter jævnligt. Altså kræver anlægget også en smule service. Varmt vand er næsten ligeså vigtigt som frisk luft, så hvis du overvejer at værdiforøge virksomhedens fysiske rammer yderiger udover ventilationsanlægget, kan du også med fordel kigge nærmere på en effektiv vandvarmer.