Fire gode råd til dig, der skal opstarte din egen café

Mange mennesker kan gå med en drøm i maven om at eje deres helt egen café eller restaurant. Men noget helt andet er at få drømmen til at gå i opfyldelse. De fleste er bekendte med, at restaurationsbranchen er en hård branche, samt at det er én af de brancher, som har den største konkursrate blandt iværksættere. Dette kan der være mange forskellige grunde til, såsom budgetter der ikke går op, dårlig planlægning, medarbejdere, som ikke er kompetente nok, og meget andet. Derfor er det vigtigt at være godt forberedt, særligt tidligt i opstartsfasen, samt at have styr på tingene. Her får du fire gode råd!

  1. Det er essentielt at beslutte, hvilket koncept du vil drive i din café. Vil du for eksempel servere mad, snacks, kaffe eller drinks i din cafe? Er caféen placeret således at der også er udendørs plads til, at dine gæster kan sidde og hygge sig i godt vejr om sommeren? Mangler du ude møbler til din café? Et cafébesøg handler nemlig ikke kun om kaffen, som gæsterne drikker, eller om maden, som gæsterne spiser – det handler også om at få en god oplevelse i flotte og hyggelige omgivelser.
  2. Målgruppen. Det er vigtigt at have din målgruppe for øje, idet du herved nemmere kan opfylde dine gæsters behov. En god tommelfingerregel til dig kan være, at hvis du prøver at tilfredsstille alle, ender du med at tilfredsstille ingen. Dette betyder altså at du ikke vil kunne dække 100 % af markedet, hvorfor det er vigtigt blot at fokusere på de 5-10 % af markedet, som du har mulighed for at få.
  3. Kend dine konkurrenter. Dette er lige så vigtigt som at kende dine kunder. Det kan være en god idé at lave en konkurrentanalyse, som blandt andet skal kunne give svar på: Hvordan klarer dine konkurrenter sig i forhold til udvalgte nøgletal? Hvordan bliver din virksomhed opfattet i forhold til dine konkurrenter? Hvor mange potentielle caféer tilbyder det samme som dig inden for fem kilometer?
  4. Hav styr på lovgivningen på området. Ønsker du eksempelvis at servere øl, vin og spiritus i din café, er det vigtigt at du har en alkoholbevilling, hvilket skal søges gennem det lokale politi. Desuden er du forpligtet til at forsikre dine ansatte mod arbejdsskader, sygdom samt ulykker. Vær også opmærksom på fødevarekontrol, næringsbrev og næringsbasen.