Sådan slipper du af med skimmelsvamp

Skimmelsvamp er en svamp, som vokser ved høj fugtighed. Derfor er der mange mennesker, som oplever svampen i hjemmet, især i vådrum og rum, der bliver fugtige. Nogle former for skimmelsvamp er giftige, og derfor er det vigtigt at få bekæmpet svampen så hurtigt som muligt, når den opdages. Det kan dog være svært at fjerne svampen selv, og derfor får du i denne artikel råd til forebyggelse og bekæmpelse af skimmelsvamp.

Sådan bekæmper du selv skimmelsvamp

Hvis du har et lille angreb af skimmelsvamp, kan du i mange tilfælde selv fjerne det ved brug af klorin eller rodalon. Derudover kan du bruge desinficerende eller skimmeldræbende rengøringsmidler, som du gnubber ind i området. Det er vigtigt at følge anvisningerne på produkterne, og det er vigtigt at arbejde nænsomt med det angrebne område, så du er sikker på, at al svampen bliver fjernet. Hvis du opdager et stort angreb af skimmelsvamp, er det i mange tilfælde nødvendigt at tilkalde professionelle.

Sådan bekæmper professionelle skimmelsvamp

Hvis du har et stort angreb af skimmelsvamp og der lugter muggent i din bolig, er det nødvendigt at få professionel hjælp til at fjerne svampen. Bor du i nærheden af Holstebro, Lemvig eller Struer, kan du eksempelvis få hjælp af firmaet Alfa Service. Det professionelle firma vil undersøge din bolig for at finde ud af, hvordan skaden er sket, og hvor omfattende skaden er. Derefter vil de fjerne eventuel fugt i din bolig og derefter fjerne svampen, så du kan få et angrebsfrit hjem igen.

Sådan undgår du skimmelsvamp

Skimmelsvamp lever og vokser i fugtige miljøer, hvor de kan få ilt. Du kan ikke fjerne ilten eller fugten i din bolig, og det bedste, du kan gøre, er derfor at nedbringe fugtniveauet, så svampen ikke kan leve eller formere sig. Dette kan du blandt andet gøre ved at:

  1. skifte dit tag
  2. isolere dine vægge
  3. udskifte vinduer og døre, som ikke holder tæt

Disse tre ting er rimelig dyre investeringer, og derfor er det ikke alle, som har råd til at følge de råd for at minimere fugten i boligen. Dog kan du også sørge for at lufte grundigt ud mindst tre gange dagligt, stoppe med at tørre vasketøj i boligen, sørge for altid at lufte ud efter et bad og altid bruge dit emfang, når du er i gang med at lave mad.