Firmafest – ting du skal overveje

Følgende indhold er sponsoreret

En firmafest er helt klart nødvendig for at have godt sammenhold mellem kollegaerne. Den vil gøre dem glade og tilfredse med deres arbejdsplads. En firmafest kan dog være et stort arbejde og kan ende med at koste en del penge. Du får dog mange goder ud af festen.

Et godt arbejdsmiljø og et godt forhold til kollegaerne vil gøre effektiviteten på din arbejdsplads større, og du skal derfor se firmafesten som en investering. Hvis du stadig synes, at det vil tage for meget tid af dig at planlægge en hel firmafest, kan du evt. hyre et event bureau, som kan stå for det meste og kan stå for alle de tidskrævende processer.

Det er vigtigt at dine ansatte føler sig tilfredse med firmafesten, fordi de ellers ikke vil føle at de er værdsat nok. Det vil give anledning til at flere og flere snakker sammen, og bliver mere og mere utilfredse med arbejdet.

Hvordan skaffer du mad og drikkelse?

En af de største faktorer til en firmafest er selvfølgelig maden og det drikkelse, som bliver tilbudt. Du skal tænke over, om du vil bestille mad udefra, eller om du selv vil stå for madlavningen. Begge valgmuligheder har fordele og ulemper, og du skal derfor selv afgøre, hvad der vægter mest.

Fordelene ved at bestille mad udefra er at du er næsten garanteret den smager godt. På samme tid skal du ikke selv bekymrer dig om indkøb, og du skal heller ikke sætte tid af til at lave den. Bagsiden af medaljen er desværre at det er væsentligt dyrere at bestille mad udefra, og du skal derfor have budgettet til det.

Du kan også vælge selv at lave maden. Men som forklaret før vil det tage længere tid, der er flere ting som kan gå galt, og der er flere ting du skal tage stilling til. Til gengæld koster det ikke den store bondegård selv at lave maden, og du kan da også få noget hyggeligt ud af det.

Hvis du vælger selv at lave mad, og det er godt vejr, kan du jo vælge at tænde en grill op og have forskelligt slags kød til rådighed. Så kan alle medarbejderne selv vælge, hvad de vil have at spise, og de kan selv putte det på grillen. Det vil gøre det nemmere for dig, og mange medarbejdere vil synes det er hyggeligt at stå og grille og snakke.